Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Dojenček Bridget Jones

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Dojenček Bridget Jones

Prikupno zmedena trideset-in-nekaj-letna Londončanka, ki je v postfeminističnem svetu bolj ali manj uspešno iskala ljubezen, lovila izmuzljivo idealno težo ter se držala karseda zmernih količin popitega alkohola in pokajenih cigaret, je ob prelomu tisočletja postala globalni kulturni fenomen. Dvanajst let po našem zadnjem filmskem druženju je Bridget Jones pogumno zakorakala v štirideseta, njen srečen konec pa se ji še vedno nesramno izmika.

Naslov v izvirniku: Bridget Jones's Baby
V kinu od: 15.09.2016
Dolžina filma: 124 minut
Država / Letnik: GBR/2016
Filmski žanr: Komedija
Igralci: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey
Režija: Sharon Maguire
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Jim Broadbent, Gemma Jones in Emma Thompson in drugi

Še vedno samska, še vedno razpeta med dvema moškima in še vedno kronično podvržena nerodnim pripetljajem … A z eno pomembno razliko – naša najljubša junakinja pričakuje dojenčka!

O ZGODBI
Ko smo jo nazadnje srečali, je bila Bridget tik pred tem, da dahne usodni da odvetniku Marku Darcyju. Par se je sedaj razšel in Bridget se njen srečen konec izmika tudi pri štiridesetih. Ponovno samska junakinja se odloči, da bo vse moči osredotočila na svojo kariero televizijske producentke ter se obdala s starimi in novimi prijatelji. Le kaj bi sploh lahko šlo narobe, ko pa ima končno vse pod kontrolo?

Kaj kmalu vzcveti tudi njeno ljubezensko življenje, ko spozna privlačnega Američana Jacka, ki je prav v vsakem pogledu popolno nasprotje Marka. Le ena malenkost jo vrže iz tira, saj v presenetljivem preobratu ugotovi, da je noseča! Da bi bila situacija še bolj zapletena, nikakor ne more z gotovostjo trditi, ali je oče njenega otroka Mark ali Jack.

O FILMU
Dnevnik Bridget Jones je sprva navduševal v obliki kolumne, ki jo je Helen Fielding pisala za britanski časopis The Independant, leta 1996 pa je svet zasvojila še istoimenska knjižna različica. Roman se je prodal v večmilijonski nakladi, Bridget pa je v hipu postala simbol žensk po vsem svetu.

Njena priljubljenost je dosegla neslutene višave s filmsko adaptacijo iz leta 2001, v kateri so glavni ljubezenski trikotnik tvorili Renée Zellweger kot Bridget Jones, Hugh Grant kot nepoboljšljivi ženskar Daniel Cleaver in Colin Firth kot zanesljivi in malce monotoni odvetnik Mark Darcy. Tri leta kasneje je romantična komedija dočakala nadaljevanje, ki je sledilo dogajanju druge knjižne predloge Bridget Jones: Na robu pameti.

Šušljanje o tretjem filmu se je stopnjevalo že dolga leta, sedaj pa je naposled napočil čas, da ponovno obiščemo eno najbolj simpatičnih in priljubljenih junakinj. Prihajajoča romantična komedija DOJENČEK BRIDGET JONES (Bridget Jones's Baby) sicer ne sledi poteku tretjega romana iz serije, Nora na fanta, ki je izšel leta 2013, je pa Fieldingova sodelovala pri snovanju filmskega scenarija.

Kot zanimivost naj dodamo, da niti igralska zasedba ne ve, kako se bo Bridgetina zgodba končala. Da bi preprečili razkritje ključnih detajlov, so ustvarjalci namreč posneli kar tri različne zaključke filma.

ZANIMIVOSTI
 Oboževalci knjižne predloge so bili sprva ogorčeni, ko so vlogo Britanke Bridget Jones dodelili ameriški igralki Renée Zellweger, a jih je slednja osvojila s simpatičnostjo in odličnim britanskim naglasom. Prepričala pa je tudi Ameriško filmsko akademijo, saj je bila za vlogo v filmu nominirana za oskarja.
 Legendarne ogromne spodnje hlačke, ki jih je Renée Zellweger nosila v filmu Dnevnik Bridget Jones, so leta 2006 prodali na dobrodelni dražbi. Zanje so iztržili 3.000 evrov, ki so jih namenili za obnovo parka Hyde.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.