Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Deček nevihte

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Deček nevihte

Čudovita, brezčasna avstralska zgodba Colina Thiela o nenavadnem prijateljstvu med dečkom in pelikanom.

Naslov v izvirniku: Storm Boy
V kinu od: 21.03.2019
Dolžina filma: 99 minut
Država / Letnik: AUS/2019
Filmski žanr: Pustolovski film, Drama, Družinski film
Igralci: Jai Courtney, Geoffrey Rush, David Gulpilil
Režija: Shawn Seet
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

O FILMU
"Deček nevihte” je Michael Kingley, uspešen in upokojen poslovnež in dedek. Ko se mu začno prikazovati slike in podobe iz preteklosti, katerih ne zna razložiti, se je prisiljen spomniti svojega dolgo pozabljenega otroštva in odraščanja na izolirani obali. Svoji vnukinji začne pripovedovati zgodbo, kako je kot deček rešil in vzgojil izjemnega pelikana po imenu gospod Percival. Njune pustolovščine ter vez, ki sta jo spletla, so imele ogromen vpliv na njegovo celotno življenje in na življenja njegovih bližnjih.

ZANIMIVOSTI
• Pomembno mesto v filmu zavzame vprašanje avstralskih domorodcev, pripadnikov ljudstva Ngarrindjeri. Ker se film dogaja na njihovem ozemlju in obravnava njihovo kulturo, je bilo njihovo sodelovanje pri nastajanju filma ključnega pomena: Pomagali so pri scenariju, ekipo seznanili z določenimi običaji, pomagali pri izboru besed...
• Odraslega Michaela Kingleya v filmu igra oskarjevec Geoffrey Rush (Kraljev govor, Pirati s Karibov, Sijaj), ki ga je najbolj navdušilo dejstvo, da bo klasična zgodba dobila tudi sodobnejši pridih.
• Kar se tiče pelikanov v filmu, so imeli ustvarjalci dve želji. Da bi v filmu nastopali pravi pelikani in da bi dosegli povezavo med pelikani in igralcem Finnom Littlom (mladi Deček nevihte). V ta namen so sodelovali z iskušenimi trenerji pelikanov, na snemanju pa je bila prisotna tudi oseba, ki je skrbela za živali.
• Bistveno je bilo, da je Finn postal del skupine pelikanov, zato je prvič srečal ptice, ko so bile stare le šest tednov. Da bi se zbližal s pticami, jih je Finn obiskal vsak teden in preživel z njimi nekaj časa. S časom se je med njimi zares spletla vez in ptice so ga sprejele “za svojega.”

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.