Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Dan za dnem

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Dan za dnem

Šestnajstletnik z imenom „A”, ki se vsak dan zbudi v telesu drugega sovrstnika, ne glede na spol ali raso, se drži strogih pravil, po katerih živi: nikoli se ne naveži na druge! Trudi se ostati neopažen! Ne vpletaj se! In tako naprej, dokler ne sreča sovrstnice Rhiannon. Takrat prvič v življenju začuti ljubezen, prvič hrepeni za drugim bitjem, prvič najde nekoga, s katerim si želi biti – dan za dnem, vsak dan. Toda ali mu lahko Rhiannon vrne ljubezen?

Naslov v izvirniku: Every Day
V kinu od: 12.04.2018
Dolžina filma: 97 minut
Država / Letnik: USA/2018
Filmski žanr: Romantični film, Drama, Fantazijski film
Igralci: Angourie Rice, Justice Smith, Debby Ryan, Jeni Ross, Katie Douglas
Režija: Michael Sucsy
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Angourie Rice, Justice Smith, Jeni Ross in drugi

O FILMU
Ime mi je A. Dan za dnem zbujam v drugem telesu. Vedno gre za osebo mojih let in nikoli daleč od prejšnje osebe; pa nikoli ne gre za isto osebo. Nobenega nadzora nimam nad temi rečmi. Ne vem, zakaj se mi to dogaja ali kako. Vem pa, po čem so si ljudje različni in po čem so si vsi enaki. Isto modro barvo mi je bilo dano videti na petdeset različnih načinov skozi petdeset parov različnih oči. Dan za dnem svojega življenja se zbujam in skušam preživeti tisti dan – za tisto osebo. Ne puščam sledi. Vse doslej…

Šestnajstletna Rhiannon je pridno dekle – doma izdatno pomaga, ne povzroča težav in v šoli ji gre dobro. A njeni družini ni lahko: oče je doživel živčni zlom in je nehal hoditi v službo, zaradi česar je odgovornost, da preživlja družino, padla na pleča njene mame Lindsey.
V šoli gre nekoliko bolj gladko – Rhiannonin fant Justin je priljubljen športnik, a hkrati egocentričen in samozadosten ter Rhiannon jemlje za nekaj samo po sebi umevnega… dokler se lepega dne ne prikaže v šoli povsem spremenjen: nadvse je pozoren, radoveden in prijazen. Rhiannon je osupla; predlaga, da špricata šolo. V njegovem avtu se odpravita v Baltimore, poslušata glasbo in zraven prepevata, si pripovedujeta zgodbe, kakršnih si poprej še nista delila, in se zabavata na plaži. Rhiannon je presenečena, da ji je dano videti Justinovo mehko plat – igrivo in prav nič zadržano. Toda naslednje jutro se v šoli zdi, da je Justin spet stari Justin; komajda se spominja, o čem sta se pogovarjala prejšnji dan. Rhiannon je vsa iz sebe, a skuša na to pozabiti. A do konca tedna ji postane jasno, da Justina, s kakršnim je špricala šolo, ne bo nazaj. Da bi obudila spomin, na neki zabavi predvaja pesem, ki sta jo prepevala tisti skupni dan, pa Justina ne gane. Pač pa zbudi pozornost fanta, ki ga Rhiannon ne pozna – Nathan začne divje plesati in uprizori pravo predstavo, ob kateri se Rhiannon niz srca nasmeji. Pridruži se mu v plesu in nekaj se ji hipoma zdi znano – le ne more se natančno domisliti, kaj.

Nekaj dni pozneje ji Nathan sporoči, da bi se rad dobil. A v knjigarni, kjer naj bi se srečala, Rhiannon namesto njega spozna Megan – menda je prišla v Nathanovem imenu. Potem pa razloži, da je v resnici nekdo po imenu »A«. Na tisti zabavi je bil Nathan v resnici A. Tisti dan na plaži je bil A Justin. Kajti A je breztelesen duh, ki se vsak dan prebudi v telesu nekoga drugega…

Rhiannon seveda ne verjame – dokler A z njo v naslednjih dneh ne stopi v kontakt še nekajkrat, vsakič v drugem telesu. Splete se ljubezenska zgodba, ki presega zunanjo podobo in omejitve fizičnega telesa. Ljubezenska zgodba o tem, kako lahko nekoga ljubiš zaradi njegovega srca in duše, ne glede na njegovo zunanjost.

Igrajo Angourie Rice, Justice Smith, Jeni Ross, Lucas Jade Zumann, Rory McDonald, Katie Douglas in Ian Alexander. Po scenariju Jesseja Andrewsa na podlagi istoimenskega romana Davida Levithana je režiral Michael Sucsy.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.


Komentarji uporabnikov

, 22.04.2018

DAN ZA DNEM

FILM MI JE BIL ZELO VŠEČ, KER NI BIL PODOBEN TISTIM HOLLYWOODSKEMU TIPU FILMA. UPAM ŠE NA KAKŠEN DEL TEGA FILMA.