Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Črni telefon

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Črni telefon

Telefon je izklopljen. A vseeno zvoni.

Naslov v izvirniku: The Black Phone
V kinu od: 23.06.2022
Dolžina filma: 103 minut
Država / Letnik: USA/2021
Filmski žanr: Grozljivka
Igralci: Ethan Hawke, Mason Thames, Jeremy Davies, James Ransone, Madeleine McGraw
Režija: Scott Derrickson
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Na velika platna prihaja grozljivka z naslovom Črni telefon, v kateri morilec ugrabi fanta, ga zapre v zvočno izolirano klet, kjer pa fant prične dobivati klice morilčevih prejšnjih žrtev kljub izklopljenemu telefonu.

Režiser Scott Derrickson se z novo grozljivko vrača k svojim strašnim koreninam in se je znova povezal z vodilnim podjetjem v tem žanru, produkcijsko hišo Blumhouse. Scenarij sta napisala Scott Derrickson in C. Robert Cargill (Doktor Strange, franšiza Poguba), temelji pa na nagrajeni kratki zgodbi avtorja Joeja Hilla iz njegove uspešnice 20th Century Ghosts.

V najbolj grozoviti vlogi v svoji karieri zaigra nominiranec za oskarja Ethan Hawke, v svoji prvi vlogi pa se predstavi Mason Thames.

O FILMU:
Sramežljivega, a pametnega 13-letnega fanta Finneyja Shawja (Mason Thames) ugrabi sadistični morilec in ga zapre v zvočno izolirano klet, kjer mu kriki na pomoč ne koristijo. Ko izklopljen telefon na steni prične zvoniti, Finney odkrije, da lahko sliši glasove prejšnjih žrtev morilca. In prav oni so pripravljeni pomagati, da se Finneyju ne bo zgodilo to, kar se je njim.

NAJGROZLJIVEJŠI FILM, KI SO GA POSNELI Leta 2012 sta filmska ustvarjalca Scott Derrickson in C. Robert Cargill sodelovala s producentom Jasonom Blumom in igralcem Ethanom Hawkom pri filmu Poguba (Sinister), ki velja za najbolj grozljiv film 21. stoletja doslej. Ekipa si je želela ponovnega sodelovanja in ko je Derrickson iskal možnosti, je znova pregledal Črni telefon avtorja Joeja Hilla. Hill, ki je sin legendarnega avtorja grozljivk Stephena Kinga, je izdal Črni telefon kot del svoje knjižne uspešnice kratkih zgodb iz leta 2005, z naslovom 20th Century Ghosts.

»Na knjigo sem naletel v knjigarni ravno v času, ko je izšla,« pravi Derrickson. »Takrat še nisem vedel, kdo je Joe, kaj šele, da je sin Stephena Kinga. Stal sem v knjigarni, prebiral to kratko zgodbo ter pomislil: Vau, ta tip je super. Dolga je bila le kakšnih 20 strani, vendar se mi je zdel koncept fantastičen in dobra ideja za film. Nikoli je nisem pozabil. Občasno sem jo omenil in še naprej razmišljal o tem, da bi po njej posnel film, a nikoli ni bil pravi čas. Pred približno letom in pol pa se je zdel primeren trenutek, tako da sva z mojim partnerjem scenaristom, C. Robertom Cargillom, izbrala Joejev naslov in napisala scenarij.«

Ko je bil scenarij napisan, je bil Jason Blum njuna prva in edina postaja. »Scenarija nisva nesla nikamor drugam,« pravi Derrickson. »Jasonu smo povedali, da bi radi, da to producirajo, in namesto odgovora mi je poslal črni telefon z vrtljivo številčnico, kar je bil verjetno njegov način, da reče da.« Tako kot pri filmu Poguba se je sodelovanje z Blumhousom izkazalo za brezhibno. »Blum je zelo podpirajoč partner in zaupal mi je, da bom posnel točno tak film, kot sem si ga želel,« pravi Derrickson. »Nikoli ni pritiskal name, da bi naredil katere koli kreativne spremembe. On zna odlično prepoznati dobro zgodbo in talent in nam nato prepustiti vajeti.«

Blum in njegova ekipa so se veselili ponovnega sodelovanja z Derricksonom in Cargillom. »Komaj smo čakali, da se Scott vrne na režiserski stolček za še en naš film,« je povedal Jason Blum. »On in Cargill imata takšen odnos do žanra in še vedno verjamem, da je Poguba eden najstrašnejših filmov, ki smo jih kdaj posneli v Blumhouseu, zato smo bili navdušeni, ko so nam prinesli Črni telefon. Bil je točno to, kar smo upali, da bo naš naslednji projekt. In izkazalo se je za fantastično. To je eden najbolj grozljivih filmov, kar smo jih posneli.«

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.