Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Črni Kkklanovec

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Črni Kkklanovec

Zgodba o temnopoltem detektivu, ki se kot prvi afroameriški detektiv pridruži policijskim vrstam v mestu Colorado Springs in se skuša pretihotapiti v združbo Kukluksklan in jo razkriti.

Naslov v izvirniku: BlackkKlansman
V kinu od: 06.09.2018
Dolžina filma: 134 minut
Država / Letnik: USA/2018
Filmski žanr: Drama, Kriminalni film
Igralci: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Corey Hawkins, Laura Harrier
Režija: Spike Lee
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier in drugi

O FILMU
Zgodba se odvija v zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko se Ron Stallworth (John David Washington) kot prvi afroameriški detektiv pridruži policijskim vrstam na policijski postaji v mestu Colorado Springs (ameriška zvezna država Kolorado). Poln zagona, volje in želje po priznanju se pogumno poda na nevarno misijo - da se pretihotapi v združbo Kukluksklan (Ku Klux Klan) in jo razkrije. Mladi detektiv v svojo tajno operacijo kmalu rekrutira starejšega kolega Flipa Zimmermana (Adam Driver) in skupaj se podata v neusmiljen boj proti ekstremistični sovražni skupini.

ZANIMIVOSTI
• Biografsko kriminalno komedijo so maja letos predvajali na filmskem festivalu v Cannesu, režiser Lee pa je zanjo prejel veliko nagrado. Po premieri filma je režiser požel šestminutni aplavz.
• Glavni igralec John David Washington je sin igralca Denzela Washingtona, slednji pa je zaigral v štirih filmih, ki jih je režiral Spike Lee.
• John David Washington se je v igralske vode podal šele v zadnjih letih, pred tem je profesionalno igral ameriški nogomet.
• Resnični Ron Stallworth se je odločil napisati knjigo, ker je bil prvi temnopolti detektiv v zgodovini mesta Colorado Springs, prav tako pa tudi najmlajši. Kot policist je med prebiranjem vsakdanjih novic naletel na oglas Kukluksklana in kontaktno številko. Napisal jim je pismo, v katerem se je predstavil kot belec in poudarjal, da sovraži druge rase, naredil pa napako, ker se je podpisal s pravim imenom. Čez nekaj dni pa so ga poklicali in povabili v združbo. Vse to je sprožilo preiskavo.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.