Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Črni božič

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Črni božič

Božični prazniki so pred vrati, skupina študentk pa je v veliki nevarnosti, saj jih zasleduje zamaskirani neznanec in prične ubijati v novi grozljivki produkcijske hiše Blumhouse Productions z naslovom Črni božič.

Naslov v izvirniku: Black Christmas
V kinu od: 12.12.2019
Dolžina filma: 92 minut
Država / Letnik: NZL, USA/2019
Filmski žanr: Grozljivka, Misteriozni film, Triler
Igralci: Imogen Poots, Brittany O'Grady, Aleyse Shannon, Lily Donoghue, Cary Elwes
Režija: Sophia Takal
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Imogen Poots, Aleyse Shannon, Lily Donoghue, Brittany O’Grady, Caleb Eberhardt, Simon Mead in Cary Elwes in drugi

O FILMU
V času božičnih praznikov se na kolidžu Hawthorne College vrvež umirja. Medtem ko se prijateljice in članice sestrstva pripravljajo na praznične zabave, jih zamaskirani morilec pričenja ubijati eno za drugo. Ko število žrtev narašča, se prijateljice začnejo spraševati, ali lahko zaupajo vsakemu moškemu - med njimi fantu ene od sester, novi simpatiji ali celo profesorju. A kdorkoli od njih je morilec, bo kmalu spoznal, da te mlade ženske ne bodo nikogaršnje žrtve.

Gre za drugi remake kanadskega filma Črni božič (Black Christmas) iz leta 1974. Grozljivko je režirala Sophia Takal (Always Shine), skupaj z April Wolfe pa napisala scenarij. Glavni producent je Jason Blum s svojo producentko hišo Blumhouse Productions, sodelujeta še producenta Ben Cosgrove in Adam Hendricks. V grozljivki zaigrajo Imogen Poots, Aleyse Shannon, Lily Donoghue, Brittany O'Grady, Caleb Eberhardt, Simon Mead in Cary Elwes.

O PRODUKCIJI
Producent Ben Cosgrove, oboževalec kultne uspešnice Črni božič iz leta 1974, v kateri sta zaigrali Olivia Hussey in Margot Kidder, je pridobil pravice filma in pričel ponovno oživljati zgodbo za današnje občinstvo. »V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je bilo veliko filmov regresivno naravnano do žensk, zlasti do žensk na univerzah,« pripoveduje Cosgrove. »Črni božič je bil izjema. Obravnaval je teme, kot so splav in pravice žensk, ki v tistem času niso bile omenjene v drugih filmih. Dobil sem idejo za sodobno predstavitev zgodbe. Potem ko se pridobil pravice filma, se mi je zdelo smiselno sodelovati z nekom, ki je strokovnjak v tem žanru. Nihče ne obvladuje grozljivk bolje, kot jih Jason Blum,» pravi producent Cosgrove, Blum pa je takoj videl priložnost za odlično grozljivko za letošnji december. Iskanje režiserja ni trajalo dolgo, saj je bila Sophia Takal njuna prva izbira. »Za Blumhouse je že napisala scenarij in režirala eno od epizod Into the Dark, in bilo je izvrstno, tako da sem vedel, da bo odlična tudi za ta film,« je povedal Blum. »Pomembno nama je bilo, da film režira in zanj napiše scenarij ženska,« je še povedal Cosgrove.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.