Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Čebelica Maja: Medene igre

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Čebelica Maja: Medene igre

Sinhronizirano. Predpremierno v vseh naših kinih že od 22. februarja.

Čebelica Maja, ob kateri so odraščale mnoge generacije, v novi vznemirljivi pustolovščini za vso družino!

Naslov v izvirniku: Maya the Bee: The Honey Games
V kinu od: 01.03.2018
Dolžina filma: 85 minut
Država / Letnik: DEU/2018
Filmski žanr: Animirani film
Igralci: Maša Tiselj, Matevž Müller, Igor Potočnik, Miha Rodman, Jernej Kuntner
Režija: Noel Cleary, Alexs Stadermann
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Sinhronizirano
  • Digital 2D
  • Digital 3D

Podroben opis

Sinhronizirano. Predpremierno v vseh naših kinih že od 22. februarja.

Glavnim likom so slovenske glasove posodili:
MAJA – Maša Tiselj
VILI – Matevž Müller
ARNIE – Igor Potočnik
BARNIE - Miha Rodman
FLIP – Jernej Kuntner

O FILMU
Čebelica Maja je klasični lik iz otroške literature – natančneje iz priljubljenega nemškega otroškega romana izpod peresa Waldemarja Bonselsa, objavljenega leta 1912 in prevedenega v neštete jezike.

Na TV zaslonih je oživela v pri nas še dandanes priljubljeni japonski otroški risani seriji iz sedemdesetih (vsem še vedno pride na misel naslovna pesem v izvedbi Janka Ropreta), nato v avstralsko-nemški seriji iz leta 2012; po prvi avstralsko-nemški celovečerni risanki iz leta 2014 zdaj Čebelica Maja: Medene igre prinaša še eno prisrčno zgodbo o Maji in njenem najboljšem prijatelju Viliju, na Makovem travniku pa se jima pridružujejo še drugi že znani in povsem novi liki.

Novi film se loteva pomembnosti skupinskega dela in truda, skupnega razmišljanja in reševanja zapletov, prijateljstva in spoznanja, da je povsem v redu, če kdaj ne veš odgovora na čisto vse. Teme so jasno izražene, zapleti pa začinjeni s srčnostjo, humorjem, barvitostjo in obilo zabave. Poleg tega ima ta zgodba, ki se za spremembo vrti okoli glavne junakinje pomembno sporočilo, saj večina risanih celovečercev v ospredje postavlja moške junake. Maja je tako lahko sijajna vzornica pri vzpostavljanju vrednot, kot sta enakopravnost in raznolikost.

Ko vedno preveč zagnana in navihana Maja (v slovenščini ji glas posoja Maša Tiselj) nehote v zadrego spravi cesarico Zumtropolisa, se mora spajdašiti s skupino odpadniških žužkov in tekmovati na Medenih igrah. Da reši svoj čebelnjak, se bo morala podati onkraj meja svojega doma in spoznati nove prijatelje ter nove nasprotnike, ob katerih jo čakajo velike preizkušnje. Na srečo ji bodo ob strani zvesto stali njen previdni prijatelj Vili (Matevž Müller), ljubki, četudi nerodni mravlji Arnie (Igor Potočnik) in Barnie (Miha Rodman) ter njen zaupanja vredni svetovalec, kobilica Flip (Jernej Kuntner).

Glasove so likom v izvirniku posodili Coco Jack Gillies, Benson Jack Anthony, Richard Roxburgh in Justine Clarke, pri slovenski sinhronizaciji pa so sodelovali še Miroslava Berginc, Marjan Bunič, Lucija Grm, Lija Pečnikar, Nina Kaludjerović in drugi.

OSREDNJI LIKI
MAJA je čebelica svobodnega duha, ki z neizmerno radostjo in začudenjem odkriva svet okoli sebe in pri tem ne pozna predsodkov. Odprtega srca je, čustvena in občutljiva, a se zna postaviti zase.

VILI je Majin najboljši prijatelj; povsem ji je predan. Občuduje njene dobre lastnosti, a jih sam nima. Ni ravno najbolj brihtne sorte. Pa še lenobne narave je in ga je strah celo lastne sence.

ARNIE in BARNEY, mravlji, sta dolgoletna Majina prijatelja in vedno poskrbita za smeh. Tisto, česar se lotita, bosta tudi izvedla do konca … nekako … nekoč … pa četudi bo ob tem popadalo nešteto žrtev …

VIOLETA, Majina nasprotnica, vodja elitne skupine športnikov, ki na Medenih igrah zastopajo Zumtropolis. Njen oče je Brenčnik – cesaričin sodelavec in vodja Medenih iger.

KRALJICA, vladarica Majinega čebelnjaka, skrbna stara duša, matica in vodja notranjega političnega sistema. Vsi jo imajo radi, saj je prijazna in pravična.

CESARICA (ne CARICA), mogočna tiranska vladarica Zumtropolisa, ki do svoje mlajše sestre, kraljice Bernarde goji staro zamero.

BRENČNIK, cesaričin sodelavec, vodja Medenih iger, Violetin oče. Vzvišen je, pompozen, dvoličen in samovšečen.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.