Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Candyman

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Candyman

Oskarjevec Jordan Peele bo na novo predstavil srh vzbujajočo urbano legendo, katere ime je v preteklosti zagotovo že večkrat prišlo na dan – Candyman. Umetnik, ki odkrije zgodbo o Candymanu in jo uporablja kot navdih za slikanje, začenja izgubljati svoj razum in sproži val nasilja, smrti in bede v novi grozljivki z naslovom Candyman.

Naslov v izvirniku: Candyman
V kinu od: 26.08.2021
Dolžina filma: 91 minut
Država / Letnik: USA/2020
Filmski žanr: Grozljivka, Triler
Igralci: Tony Todd, Yahya Abdul-Mateen II, Nathan Stewart-Jarrett, Teyonah Parris, Colman Domingo
Režija: Nia DaCosta
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo in drugi

Studia Universal Pictures in Metro Goldwyn Mayer Pictures, v sodelovanju z BRON Creative ter produkcijsko hišo Jordana Peeleja Monkeypaw Productions, predstavljajo grozljivko, ki temelji na istoimenskem filmu Candyman iz leta 1992 ter kratki zgodbi The Forbidden Cliva Barkerja. Pod režijo sodobne inkarnacije kultne klasike se je podpisala obetavna filmska ustvarjalka Nia DaCosta (Little Woods), ki je tudi napisala scenarij skupaj s Peelejem in Winom Rosenfeldom, slednja sta tudi producenta filma.

O FILMU
Prebivalci čikaške soseske Cabrini Green se že dolgo spominjajo zgodbe o nadnaravnem morilcu s kavljem namesto roke, ki se pojavi, potem ko nekdo njegovo ime petkrat zapored izreče v ogledalo. Danes, deset let po tem, ko so porušili zadnjo stolpnico Cabrini, se vizualni umetnik Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II, ki je zaigral v seriji Watchman in grozljivki Mi), in njegovo dekle, direktorica galerije Brianna Cartwright (Teyonah Parris, If Beale Street Could Talk, The Photograph), preselita v luksuzno stanovanje v sosesko Cabrini, ki je nerazpoznavna in jo naseljujejo mladi.

Naključno srečanje s starejšim prebivalcem četrti (Colman Domingo, Euphoria, Morilska mularija) Anthonyju prikaže tragično grozljivo naravo resnične zgodbe, ki stoji za Candymanom. In ker si Anthony želi ohraniti svoj status v svetu umetnosti v Chicagu, v svojem ateljeju prične raziskovati podrobnosti in nevede odpre vrata v zapleteno preteklost, ki razpleta njegovo lastno razsodnost in sprosti grozljiv viralni val nasilja, ki trči z njegovo usodo.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.