Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Batman proti Supermanu: Zora pravice

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Batman proti Supermanu: Zora pravice

V strahu, da bodo v mestu Gotham dejanja nadnaravnega junaka z domala božjimi sposobnostmi ostala nenadzorovana in brez posledic, se občudovanja vredni in sposobni borec proti zločinu sam spravi nad najbolj cenjenega sodobnega odrešenika v prestolnici, medtem ko se ves svet ukvarja z vprašanjem, kakšnega junaka v resnici potrebujejo. In ker se Batman in Superman bijeta med seboj, se kmalu pojavi nova grožnja, ki človeštvo pahne na rob nevarnosti, kakršne še ni okusilo.

Naslov v izvirniku: Batman v Superman: Dawn Of Justice
V kinu od: 24.03.2016
Dolžina filma: 152 minut
Država / Letnik: USA/2016
Filmski žanr: Akcijski film, Znanstvena fantastika
Igralci: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot
Režija: Zack Snyder
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D
  • Digital 3D

Podroben opis

IGRAJO: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams in drugi

O FILMU
V strahu, da bodo v mestu Gotham dejanja nadnaravnega junaka z domala božjimi sposobnostmi ostala nenadzorovana in brez posledic, se občudovanja vredni in sposobni borec proti zločinu sam spravi nad najbolj cenjenega sodobnega odrešenika v prestolnici, medtem ko se ves svet ukvarja z vprašanjem, kakšnega junaka v resnici potrebujejo. In ker se Batman in Superman bijeta med seboj, se kmalu pojavi nova grožnja, ki človeštvo pahne na rob nevarnosti, kakršne še ni okusilo.

Batman in Superman. Gotham in Metropolis. Lex Luthor, konec sveta in – prvič na velikih platnih – tudi stripovska junakinja Wonder Woman (»čudežna ženska). S to zvezdniško zasedbo junakov in zlikovcev, s še obsežnejšimi in še boljši bitkami ter obetom, da je na kocki še več kot zgolj uničenje Zemljem, je Zora pravice pustolovščina super junakov, kakršne še ni bilo.

Če se spopadeta dva največja junaka na svetu, nezamisljivo postane neizogibno in se razbohoti v spopad seizmičnih razsežnosti: Batman, borec proti zločinu iz podzemlja, vitez teme, in Superman, nepremagljivi Nezemljan na nebu – le kdo sploh lahko zmaga v takšni vojni?

Pretekli sta skoraj dve leti, odkar je Metropolis utrpel bitko, kakršne na Zemlji še nismo videli. Mnogo življenj je bilo rešenih, toda eden od ljudi ne zmore pozabiti vseh, ki jih je doletela poguba, in zdaj se v Bruceu Waynu kopiči bes, ki bo zdaj zdaj prevrel v občutek nemoči – v občutek, ki dobre junake spreminja v maščevalne bojevnike. Batmana zdaj v boju proti zločincem v Gothamu poganjajo nočne more, četudi si je zdaj zastavil še višji cilj.

»Zdelo se nam je zanimivo zgodbo začeti kot preiskovanje Supermana iz druge perspektive – z Barmanovega stališča,« pravi režiser Zack Snyder. »Bruce ne ve, kdo Superman je; ve zgolj tisto, kar o njem ve javnost. Krivi ga za življenja, ki so ugasnila v Metropolisu – življenja, za katera se je čutil odgovoren sam. V njem se je počasi nabiralo sovraštvo in zdaj, po vsem tem času, v medijih najde oporo za svoje občutke.«

Superman namreč pomaga neštetim žrtvam po celotnem planetu; ves svet opeva njegove domala božje sposobnosti. Vendar pa neizogibno opustošenje, ki ga ob svojem dobrem delu pušča za seboj, v mnogih začne porajati dvome v tiste, ki opazijo le, kar Superman zmore, pri tem pa se ne vprašajo, ali vse to tudi zares mora početi. To vprašanje si zadnje čase postavlja tudi sam, sploh ker si je nek zlobni manipulatorski um zadal nalogo, da ga poniža… in uniči.

Snyder je prvo filmsko srečanje Batmana oz. Brucea Wayna (oskarjevec Ben Affleck) in Supermana oz. Clarka Kenta (Henry Cavill) režiral po scenariju Chrisa Terria in Davida S. Goyerja, ki sta se opirala na like iz stripov založbe DC Comics (Batmana je ustvaril Bob Kane, Supermana Jerry Siegel in Joe Shuster). Igrajo še oskarjeva nominiranka Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, oskarjevca Jeremy Irons in Holly Hunter ter Gal Gadot.

Producirajo Charles Roven in Deborah Snyder; Wesley Coller, medtem ko so Geoff Johns in David S. Goyer izvršni producenti. Izza kamer sodelujejo še direktor fotografije Larry Fong, scenograf Patrick Tatopoulos, montažer David Brenner in kostumograf Michael Wilkinson. Glasbo sta zložila Hans Zimmer in Junkie XL.

O IGRALCIH
BEN AFFLECK (Bruce Wayne / Batman) je nazadnje igral v uspešnici Gone Girl in pred tem v z oskarji, zlatim globusom in bafto okinčani drami Argo, ki jo je tudi režiral in produciral; z vlogo se je potegoval za zlati globus, ki ga je poleg bafte in nagrado Ceha ameriških režiserjev prejel za režijo. Kot režiser je debitiral z dramo Gone Baby Gone po lastnem scenariju, prirejenem po romanu Dennisa Lehaneja, nato je režiral The Town (tudi soscenarist in glavna vloga; nominacija za nagrado Ceha ameriških scenaristov), pripravlja pa že projekta The Accountant in Live by Night po romanu še enega Lehanejevega romana.
Nase je opozoril v priznani drami Good Will Hunting, ki jo je s soigralcem Mattom Damonom tudi spisal in za izvirni scenarij prejel oskarja in zlati globus. Po Shakespeare in Love je kritike očaral v temačni drami Hollywoodland (nagrada volpi in zlati globus za najboljšega igralca) in igral v The Company Men, State of Play, He's Just Not That Into You, Jersey Girl, Daredevil, The Sum of All Fears, Changing Lanes, Pearl Harbor, Armageddon…
Z Damonom in partnerjema Chrisom Moorom in Seanom Baileyjem ima podjetje LivePlanet, Inc., ki je doslej ustvaril že tri sezone priznane resničnostne oddaje Project Greenlight.

HENRY CAVILL (Clark Kent / Superman) je na velikih platnih debitiral v The Count of Monte Cristo Kevina Reynoldsa in nato igral v srhljivki Laguna, v serijah The Inspector Lynley Mysteries in Midsomer Murders ter TV filmu Goodbye, Mr. Chips. Na TV smo ga videli tudi v seriji The Tudors, v kinematografih pa v I Capture the Castle, Hellraiser: Hellworld, Tristan & Isolde, Whatever Works, Blood Creek, Immortals, Stardust, Cold Light of Day in Man of Steel. Nazadnje smo ga videli v The Man from U.N.C.L.E in trenutno snema vojno dramo Sand Castle Fernanda Coimbre.
Z bratom Charliejem in producentom Rexom Glensyjem ima lastno produkcijsko podjetje Promethean Productions.

AMY ADAMS (Lois Lane) je nedavno končala snemanje celovečerca Nocturnal Animals Toma Forda po romanu Tony and Susan Austina Wrighta, Story of Your Life ob Jeremyju Rennerju in Object of Beauty, ki ga bo tudi producirala.
Nazadnje smo jo videli v Burtonovem biografskem Big Eyes (zlati globus, nominacija za bafto), pred tem v American Hustle (zlati globus, nominaciji za oskarja in bafto), Her, The Master (nominacije za zlati globus, bafto in oskarja), The Fighter (nominacije za zlati globus, bafto, oskarja in nagrado Ceha filmskih igralcev), Julie and Julia, Doubt (nominacija za oskarja), Enchanted, Junebug (nominacija za oskarja), Trouble with the Curve, On The Road, The Muppets, Night At The Museum 2: Battle at The Smithsonian, Sunshine Cleaning, Charlie Wilson's War, Miss Pettigrew Lives for a Day, Catch Me If You Can...

JESSE EISENBERG (Lex Luthor) je pohvale požel z vlogo ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga v drami The Social Network. Med drugim smo ga videli v celovečercih The Double Night Moves, Now You See Me, Zombieland, The Squid and the Whale, 30 Minutes or Less, Now You See Me in Zombieland. Na velika platna prihaja v The End of the Tour, Louder Than Bombs in Now You See Me 2.

DIANE LANE (Martha Kent) je nedavno ob Bryanu Cranstonu igrala v biografski drami Trumbo; v TV filmu Cinema Vérité se je potegovala za emmyja, zlati globus in nagrado Ceha filmskih igralcev. Za oskarja, nagrado Ceha filmskih igralcev in zlati globus je bila v igri z vlogo v drami Unfaithful, videli smo jo tudi v Secretariat, Under the Tuscan Sun (še ena nominacija za zlati globus), Nights in Rodanthe, Hollywoodland, Must Love Dogs, A Perfect Storm, Chaplin, v Coppolinih The Outsiders, Rumble Fish, The Cotton Club in Jack…
Na TV je igrala v serijah, kot so A Streetcar Named Desire, Lonesome Dove (nominacija za emmyja), The Virginian, Grace & Glorie in The Oldest Living Confederate Widow Tells All po romanu Allana Gurganusa.

LAURENCE FISHBURNE (Perry White) je debitiral pri desetih letih v limonadni seriji One Life to Live, na velikih platnih pa pet let pozneje v Apocalypse Now.
Na TV je igral v epizodi serije Tribeca (za nastop je prejel emmyja) Thurgood (nominacija za emmyja), CSI: Crime Scene Investigation, Miss Evers' Boys (nominaciji za emmyja in nagrado organizacije NAACP), nedavno v Hannibal; upodobil naj bi Nelsona Mandelo v prihajajoči miniseriji Madiba.
Na velika platna prihaja ob Jennifer Lawrence v Passenger, sicer pa je igral v Akeelah and the Bee, Five Fingers, Once in the Life (vse tri je produciral prek svojega podjetja Cinema Gypsy Productions), Boyz n the Hood, The Color Purple, v franšizi The Matrix, Decoration Day, The Tuskegee Airmen (nagrada NAACP, nominaciji za zlati globus in emmyja)…

GAL GADOT (Diana Prince / Wonder Woman) že snema samostojni film o Wonder Woman, na velika platna prihaja v Triple Nine, Criminal in Keeping Up with the Joneses, sicer pa je priznana izraelska igralka in kandidatka za naziv miss Universe svetovno občinstvo nase opozorila v ameriških filmih Fast & Furious, Fast Five, Fast & Furious 6 in Furious 7. Igrala je tudi v celovečercih Knight and Day in Date Night.

O USTVARJALCIH
ZACK SNYDER (režija) ima s soprogo Deborah produkcijsko podjetje Cruel & Unusual Films; trenutno pripravlja celovečerec o moštvu stripovskih junakov Justice League, The Last Photograph in Army of the Dead po lastnem scenariju; izvršno producira Suicide Squad in producira prvi film o Wonder Woman.
Režiral je Man of Steel, produciral pa 300: Rise of an Empire, nadaljevanje uspešnice 300, ki ga je režiral po lastnem scenariju. Pred tem je režiral Sucker Punch, risanko Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole, Dawn of the Dead in Watchmen po istoimenskem stripu.

CHRIS TERRIO (scenarij) je scenaristični krst prestal z dramo Argo, ki mu je prinesla oskarja, nagrado Ceha ameriških scenaristov ter nominaciji za zlati globus in bafto. Pripravlja scenarije za celovečerce A Foreigner, Tell No One po romanu Harlana Cobena in izvirni The Ends of the Earth, ki ga bo tudi režiral. Za Netflix piše zgodovinsko serijo.

DAVID S. GOYER (scenarij, izvršni producent) je s Christopherjem Nolanom sodeloval pri zgodbi in scenariju za Man of Steel, skupaj sta ustvarila tudi trilogijo Dark Knight (s scenarijem za zaključni film The Dark Knight Rises sta se potegovala za nagrado Ceha ameriških scenaristov). Goyer je nase opozoril z akcijsko uspešnico Blade, ki se je razvila v trilogijo, in je spisal scenarija tudi za Blade II in Blade: Trinity.
Kot režiser je debitiral z dramo ZigZag po lastnem scenariju, prirejenem po priznanem romanu Landona Napoleona. Režiral je še celovečerca The Invisible in The Unborn, slednjega po lastnem izvirnem scenariju.
Za TV je ustvaril serijo Da Vinci's Demons in pri njej sodeloval kot scenarist, režiser in izvršni producent, sodeloval je tudi pri serijah Constantine po stripu Hellblazer, Flashforward in Krypton, za katero pravkar snemajo pilotsko epizodo.
Izvršno je produciral tudi prihajajoči The Birth of a Nation, pripravlja priredbo stripa Neila Gaimana The Sandman in piše scenarij za novo inačico kultne klasike Fantastic Voyage.
Spisal je video igrici Call of Duty: Black Ops in Call of Duty: Black Ops 2, pisal pa je tudi za strip The Justice Society.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.