Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Alvin in veverički: Velika Alvintura

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Alvin in veverički: Velika Alvintura

Film je sinhroniziran.

Zaradi številnih nesporazumov so Alvin in veverički prepričani, da bo Dave v New Yorku zaprosil svojo punco za roko, njih pa posledično zapustil. Sedaj imajo tri dni, da preprečijo njuno zaroko ter rešijo sebe pred grozljivim polbratom.

Naslov v izvirniku: Alvin and the Chipmunks: The Road Chip
V kinu od: 04.02.2016
Dolžina filma: 92 minut
Država / Letnik: USA/2015
Filmski žanr: Animirani film, Pustolovski film, Komedija
Igralci: Miha Rodman, Predrag Lalič, Nino Ošlak, Jernej Kuntner
Režija: Walt Becker
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Film je sinhroniziran.

O FILMU
Alvin, Simon in Theodore (v izvirniku jim glasove posojajo Justin Long, Matthew Gray Gubler in Jesse McCartney, v slovenščini pa Miha Rodman, Predrag Lalič in Nino Ošlak) so zaradi verige nesporazumov prepričani, da bo Dave (igra ga Jason Lee, v slovenščini mu glas posoja Jernej Kuntner) v Miamiju za roko zaprosil svojo novo dekle, njih pa se bo rešil. Tri dni imajo, da mu to preprečijo in ne le ostanejo z Davom, temveč se izognejo tudi možnosti, da si nakopljejo groznega polbrata…

Novi film s priljubljenimi veveričkami je mešanica klasičnih elementov iz njihovih predhodnih dogodivščin – med ostalim nagajivi humor in prisrčni trenutki – ki ljubitelje franšize vedno znova privabijo v kinodvorane že od leta 2007, ko je igrani in računalniško animirani film Alvin in veverički obnorel ves svet. V uspešnici, ki je navrgla več kot 350 milijonov dolarjev, je Dave, avtor popevčic, iz pojočih veveričk Alvina, Simona in Theodora ustvaril popevkarsko senzacijo, medtem ko je neobvladljivi trio povsem razdejal njegov dom, domala uničil njegovo kariero in njegovo življenje povsem postavil na glavo.

Pa veveričke niso počivale na lovorikah prvega filma: sedeži v kinodvoranah se še niso ohladili, ko so že posneli nadaljevanje, v katerem Alvin, Simon in Theodore dobijo tekmece v podobi novega ženskega tria The Chipettes; film je navrgel 440 milijonov. Dve leti pozneje sta se obe skupinici v tretjem filmu kot brodolomci znašli na osamljenem otoku, ki pa ni bil tako zapuščen, kot se je zdelo…

Tokrat se fantje podajajo na svojo največjo pustolovščino doslej – na pot prek ZDA. Pri tem se morajo nenehno spopadati s težavami… ki si jih sproti povzročajo sami. Torej so še vedno veveričke, kakršne poznamo in jih imamo radi: Alvin s svojo očarljivostjo, glasbenim darom, neusahljivim navdušenjem in živalsko privlačnostjo; Simon, čigar inteligenčni kvocient presega Einsteinovega; in plahi, prijazni, ljubeči in občutljivi Theodore. Vendar pa so vsi skupaj od prejšnjih filmov precej napredovali. Kot pravi režiser Walt Becker, so »odrasli, saj ta film govori o tem, kako najti in ubrati lastno pot. Namenili smo se posneti film, v katerem bodo uživali tako otroci kot odrasli.« S pomočjo producentov Rossa Bagdasariana in Janice Karman, ki sta veveričke ustvarila, so s scenaristoma Randi Mayem Singer in Adamom Sztykielom za Alvina in druščino našli novo smer, ki ohranja zgodovino in osebnosti likov, a jih popelje v nove razsežnosti in filmu daje drugačen ton od predhodnih.

Seveda pa ključni element ostaja Dave, ki si v tem filmu naposled uspe ustvariti kariero. Ima tudi novo stranko – vzpenjajočo se pevko Ashley (Bella Thorne) in je nasploh grozno zaposlen, zato se odloči, da veveričke začasno potisne na stranski tir, hkrati pa postane bolj njihov starš kot zgolj varuh in si pri tem prizadeva za kar se da največjo »normalnost«. Kar pa je v takšni kombinaciji precejšen izziv. Veveričke pogrešajo status pop zvezdnikov in vse, kar ta prinaša, ter dajo Davu to tudi jasno vedeti… in ga pri tem neutrudno spravljajo ob živce.

Davovo življenje spremeni tudi Samantha (Kimberly Williams-Paisley) – raje ima, če jo kličete Sam – zdravnico z urgence; med njima vzcveti ljubezensko razmerje, ki postaja tako resno, da se veveričke sprašujejo, ali jo bo Dave morebiti celo zaprosil. Misel na to jim ne zbuja pretiranega veselja, saj to pomeni, da se jim bo povsem spremenilo življenje – morda se bodo morali preseliti… če ne celo iz Davovega doma! Zadeve še bolj otežuje Samin najstniški sin Miles (Josh Green), ki veveričk ne prenese. Čustvo je kajpak obojestransko… in kmalu se izkaže tudi, da je Miles precej zagrizen tekmec, saj je lahko še hujša pokora kot Alvin. »Kot Alvin na steroidih je,« zatrjuje režiser. »Prav tako je poln vragolij kot Alvin, a vedno korak pred njim.« In če se Dave res poroči s Sam, bo ta pokora njihov polbrat!

Zato se veveričke podajo na pot prek ZDA, da preprečijo katastrofo, in njihova pot je polna pustolovščin, smeha, glasbe in okusov različnih predelov prostrane dežele…

O USTVARJALCIH
WALT BECKER (režija) je režiral komediji Wild Hogs s Timom Allenom in Johnom Travolto ter Old Dogs s Travolto in Robinom Williamsom; produciral je komedijo Zookeeper s Kevinom Jamesom.

RANDI MAYEM SINGER (scenarij) je najbolj znana po scenariju za uspešnico Mrs. Doubtfire z Robinom Williamsom.
Prvi scenarij sicer diplomirane politologinje in televizijske novinarke A 22¢ Romance ni nikdar doživel ekranizacije, čeprav ga je po hudi bitki studiev za odkup uspešno prodala, ji je pa priskrbel ponudbo, da priredi scenarij po knjigi Alias Madame Doubtfire za že omenjeno komedijo Mrs. Doubtfire. Poleg tega je izvršno producirala humoristično nanizanko Hudson Street, ustvarila in izvršno producirala serijo Jack & Jill in spisala celovečerno komedijo Tooth Fairy z Dwaynom Johnsonom in Julie Andrews.
Scenaristično pisanje je poučevala na univerzi UCLA in ga kot gostujoča profesorica predavala na Šoli filmskih umetnosti na USC, na Scenaristični delavnici in na AFI.

ADAM SZTYKIEL (scenarij) se je z Billom Lawrenceom domislil in izvršno produciral serijo Undateable; je tudi soscenarist celovečercev Due Date in Made of Honor.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.