Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

MI

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

MI

Zakonca Gabe (Winston Duke) in Adelaide Wilson (Lupita Nyong'o) odpeljeta svoja otroka na oddih v svojo hišo na plaži, kjer nameravajo uživati s prijatelji. A njihova vedrina se kmalu spremeni v napetost in kaos, ko se na obisk povabijo nepovabljeni gostje.

Naslov v izvirniku: Us
V kinu od: 21.03.2019
Dolžina filma: 117 minut
Država / Letnik: USA/2019
Filmski žanr: Triler, Grozljivka
Igralci: Elisabeth Moss, Lupita Nyong'o, Anna Diop, Yahya Abdul-Mateeen II, Winston Duke
Režija: Jordan Peele
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Evan Alex, Shahadi Wright Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon, Noelle Sheldon in drugi

Adelaide Wilson (Lupita Nyong'o) se s svojo družino – možem Gabom (Winston Duke), hčerko Zoro (Shahadi Wright Joseph) in sinom Jasonom (Evan Alex) – odpravi na idilične počitnice v družinsko počitniško hišo na plaži. Ker jo iz preteklosti preganja nepojasnjena in nerešena travma, spremlja pa še vrsta nepričakovanih naključij, postaja prestrašena Adelaide vedno bolj prepričana, da se bo njeni družini pripetilo nekaj groznega. Po preživetem dnevu na plaži se družina vrhe v hišo, ko se v večernih urah na dovozu pojavijo štiri podobe. Kmalu odkrijejo, da so to njihovi dvojniki, ki jim strežejo po življenju.

Še preden je režiser in scenarist Peele končal s snemanjem grozljivke Zbeži! (za katero je prejel oskarja za najboljši scenarij), je že imel idejo o še grozljivejši zgodbi, ki je tudi psihološko prodornejša. »Ideja o tem filmu je prišla iz globokega strahu pred dvojniki,« je povedal Peele. »Všeč mi je mitologija o dvojnikih in filmi, ki so jih prikazovali. Privlačila me je ideja, da smo si sami najhujši sovražniki. To vsi vemo, a resnico želimo prikriti. Krivimo druge. V tem filmu pa imajo pošasti naše obraze,« še pojasni.

»Dvojniki so vedno predstavljali strah. Povezani so s smrtnostjo. Oba ne moreta obstajati, eden mora iti. V mitologiji dvojniki pogosto predstavljajo znak slabega in pa nakazujejo na smrt. Prav iz tega izvirnega strahu sem želel razvijati zgodbo,« še pojasnil Peele.

ZANIMIVOSTI
• Režiser in scenarist Jordan Peele je pred snemanjem igralski zasedbi zadal nalogo, da pogledajo deset grozljivk, da bodo bolje pripravljeni na igranje.
• Snemanje je potekalo med julijem in oktobrom 2018 v Kaliforniji.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.