Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

355

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

355

Sodeluj ali umri sama.

Naslov v izvirniku: The 355
V kinu od: 06.01.2022
Dolžina filma: 122 minut
Država / Letnik: USA/2021
Filmski žanr: Triler, Akcijski film
Igralci: Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diane Kruger, Lupita Nyong'o, Bingbing Fan
Režija: Simon Kinberg
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Filmski ustvarjelec Simon Kinberg, ki je zaznamoval žanr blockbusterjev s filmi, kot so Marsovec, Logan: Wolverine, Fantastični štirje in Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti, prinaša drzen, akcijski vohunski triler 355, ki bo združil sanjsko ekipo največjih filmskih igralk.

Ko najbolj skrivnostno in uničujoče orožje pade v roke pohlepnega plačanca, mora drzna CIA agentka Mason »Mace« Brown (z oskarjem nominirana JESSICA CHASTAIN) združiti moči s konkurenčno nemško agentko Marie (Diane Kruger), bivšo MI6 zaveznico in računalniško specialistko Khadijah (dobitnica oskarja LUPITA NYONG'O) in poklicno kolumbijsko psihologinjo Gracielo (dobitnica oskarja PENÉLOPE CRUZ) ter se podati na usodno misijo, s katero bi orožje dobila nazaj, med tem pa jim je ves čas za petami skrivnostna Lin Mi Sheng (BINGBING FAN), ki sledi vsak njihov korak.

Ko se akcija razprostira preko celotnega sveta, od lokalov na ulicah Pariza do tržnic Maroka in razkošnih hiš Shanghaia, četverica žensk med seboj splete zvestobo, ki bo lahko rešila svet, ali vse štiri stala življenja.

Film 355 je režiral Simon Kinberg, prav tako pa je skupaj s Thereso Rebeck spisal tudi scenarij po zgodbi, ki jo je ustvarila Theresa Rebeck.

NEVIDNE ŽENSKE – POMEN NASLOVA 355 Kot ena zadnjih preostalih skrivnosti Ameriške osamosvojitvene vojne ostaja identiteta skrivnostne vohunke, ki je znana le pod kodnim imenom 355. Ta operativka in agentka iz resnične zgodovine je igrala ključno vlogo pri posredovanju informacij o premikanju britanskih čet ameriškim generalom. Stoletje po dogajanju je ime agentke še vedno neznano, vendar pa njeni prelomni dosežki nikoli niso bili pozabljeni. Ženske, ki v današnjih časih delajo kot obveščevalne profesionalke, se včasih imenujejo 355. In ravno zato se je številka 355 izkazala kot popoln naslov za film, kjer imajo glavno vlogo mednarodne igralke, združene v izjemno ekipo profesionalnih vohunk.

''Naslov je zares pomemben, saj naslavlja in se pokloni vsem ženskam, ki so delovale v ozadjih in na kocko postavljale svoja življenja, nikoli pa niso dobile priznanja za delovanje na svojem področju,'' pravi producentka in ena izmed glavnih zvezdnic filma Jessica Chastain. ''Tudi, ko brskate po zgodovinskih knjigah, zelo redko najdete zgodbe ženskih agentk in tega, kaj so dosegle. To, da se film imenuje 355 je poklon vsem ženkam, ki so ostale neprepoznavne. Klanja se njihovi moči in njihovim dosežkom, za kar sem izjemno hvaležna.''

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.