Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

1, 2, 3, Maček Muri!

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

1, 2, 3, Maček Muri!

Naslov v izvirniku: 1, 2, 3, Maček Muri
V kinu od: 07.10.2023
Dolžina filma: 33 minut
Država / Letnik: SVN/2018
Filmski žanr: Animirani film
Igralci: Marko Mandić, Polona Juh, Jernej Šugman, Alojz Svete, Janez Hočevar, Bojan Emeršič, Jure Zrnec, Violeta Tomič, Nina Valič, Ivo Godnič
Režija: Boris Dolenc, Jernej Žmitek

Tehnologija

  • Sinhronizirano
  • Digital 2D

Podroben opis

Animirana serija Maček Muri je nastala po knjižni predlogi Kajetana Koviča, a z novo likovno podobo Murija, Mace, ostalih mačkov in Mačjega mesta. Serija izhaja iz prvotnega besedila, hkrati pa ponuja nove zaplete in situacije, ki dogajanje v mestu dodatno popestrijo. K temu zanimivemu projektu o pristopili številni znani slovenski igralci - Marko Mandić, Polona Juh, Jernej Šugman, Janez Hočevar – Rifle, Aljoz Svete, Ivo Godnič, Bojan Emeršič, Violeta Tomič, Nina Valič, Sebastian Cavazza in Jurij Zrnec.

1. DEL
Jutro se prebuja v Mačjem mestu, mačka Murija zbudi budilka, pomane si oči in zanj se začne še en običajen dan. Ob branju Mačjih novic in srkanju mačjega mleka v krčmi Pri veseli kravi mu počasi postane jasno, da ne gre za običajen dan. Poštar Mijalko ima neobičajno veliko pošte za raznositi, ostal je brez kolesa in je zato pri svojem delu površen. Razbojnik Čombe ima zopet za bregom lumparije in ribič Marko ostane brez njegove največje ribe, ki je za nekoga že rezervirana. Vse se je zgodilo z razlogom in učeni Miki, končno Muriju razjasni, zakaj je danes tako poseben dan. S svojimi izumi mu želi pomagati, da bi na drugem koncu mesta uspel očarati svojo simpatijo muco Maco.

2. DEL
Muri odpravi na sprehod do glavnega trga, kjer je dogovorjen z Maco. Na poti mu jo zagode “ropar Čombe, ki nastavlja pasje bombe”. K sreči se njegov sprehod po Mačjem mestu le srečno konča in z Maco se odpravita na kosilo.

3. DEL
Kuharja Žaneta, ki ‘praži jetra, kuha rake, fine zrezke in omake, tokrat prestrašijo duhovi. Ko je čas za kosilo, najboljši kuhar Mačjega mesta prestrašen pobegne iz gostilne Pri Črnem mačku. Nihče ne razume, zakaj, a se kmalu izkaže, da v gostilni straši! Muri in preostali pogumni mucki se odločno odpravijo rešit gostilno in kosilo, saj so vsi, z Maco na čelu, že strašno lačni.

4. DEL
Danes je dan za pravi nogometni derbi med NK Mucki in Mačkoni. Če v golu stoji obilni Čombe, je zmaga praktično zagotovljena. No, načrte Muckom tokrat prekriža prebrisani Falot, novi kapetan NK Mačkoni. Pa bodo njegove ukane dovolj za zmago?

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.