Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto


Razvoj kinematografov Cineplexx

O podjetju Cineplexx: kratek pregled razvoja


Podjetje za distribucijo filmov Constantin Film Holding GmbH je bilo ustanovljeno leta 1951 v Avstriji. Druga temeljna veja podjetja na področju kinematografskih dejavnosti je bila ustanovljena proti koncu 60. let prejšnjega stoletja. V tem segmentu je delovalo 25 tradicionalnih kinematografov in kinematografskih centrov, vse do začetka 90-ih, ko je podjetje doživelo strukturno spremembo.

Leta 1993 je bila ustanovljena hčerinska družba Constantin Film Holdinga z imenom Cineplexx Cine Operations Gmbh (d.o.o.). Podjetje se je razvijalo v obdobju, ko so mnogi tradicionalni kinematografi v Avstriji postopoma izginjali, kinematografski multipleksi pa so osvajali tržišče.

Podjetje Constantin Film je kot odgovor na ta trend izginjanja tradicionalnih kinematografov reagiralo tako, da je ustanovilo skupino 19 kinematografov in 153 kinematografskih platen v Avstriji. Poleg tega je obstalo še nekaj tradicionalnih kinematografov, ki so skupaj imeli do 18 dvoran.

Leta 2009 se je podjetje Cineplexx International GmbH začelo širiti v Avstriji sosednje države, prvo kinodvorano izven Avstrije pa je odprlo v Bolzanu na severnem Tirolskem. Cineplexx je prevzel tudi kinodvorano v centru Zagreba, s čimer je položil temeljni kamen za širitev na Hrvaškem. V letih 2011 in 2012 so sledila odprtja Cineplexx kinematografov na Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori in Makedoniji.

Sledila je širitev podjetja oktobra 2012, ko je prevzelo 5 multipleksov v Sloveniji: v Celju, Mariboru, Novem mestu, Kranju in Kopru, letu 2013 pa se je pridružila še Murska Sobota s šestim kinematografom Cineplexx v Sloveniji. Pomladi 2022 pa je tudi glavno mesto dobilo svoj Cineplexx. Odprli smo sedmo lokacijo, Cineplexx Ljubljana Rudnik.

Spomladi 2014 je Cineplexx odprl največji kino v Srbiji (v nakupovalnem središču Ušče v Beogradu, z 11 dvoranami in več kot 2.000 sedeži). V letih 2019 in 2020 je širitev v jugovzhodni Evropi stopila v novo fazo s 5 kini v Romuniji ter 2 v Srbiji. Najnovejša širitev se je zgodila junija 2021, ko se je prvi kinematograf Cineplexx odprl v Sarajevu.

S kar 60 multipleksi v Avstriji, na Hrvaškem, v Srbiji, Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Severni Makedoniji, Albaniji, na Kosovem, v Grčiji, Romuniji in Italiji je Cineplexx močno zastopan na tržišču in nudi več kot 60.000 sedežnih mest v več kot 400 dvoranah.

Leta 2019 je delovna sila podjetja štela kar 1700 zaposlenih, skupni prihodki od prodaje so znašali 150 milijonov evrov, število Cineplexxovih obiskovalcev pa je doseglo 13 milijonov. Podjetje Constantin Film Holding GmbH dandanes predstavlja sodoben, vizionarski kinematograf in je nesporen pionir v kinematografski tehnologiji.

Sedež podjetja: Cineplexx.SI, Družba za predvajanje filmov d.o.o., Jurčkova cesta 223, 1000 Ljubljana Kontaktni podatki: kino@cineplexx.si