Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

SMEH IN SOLZE NA SLAVNOSTNI PREMIERI MLADINSKEGA FILMA ŠEPET MEULJA

11.10.2023

V družbi navdušenih gledalcev in filmske ekipe z režiserjem Alenom Pavšarjem na čelu so v ljubljanskem Cineplexxu Rudnik na velika platna premierno pospremili nov slovenski mladinski film, najstniško romantično komedijo Šepet metulja, ki je pri prvih gledalcih dosegla paleto čustev – od smeha do solz.
Težko pričakovani celovečerni mladinski film Šepet metulja, ki z zgodbo o ljubezni do sebe in drugih sledi velikim sanjam o poslovni poti, premagovanju ovir ter vztrajanju, je režiral večkrat nagrajeni režiser in soscenarist Alen Pavšar, ki je s premiero več kot zadovoljen: “Prva premiera je za nami in neizmerno sem ponosen na vso ekipo, s katero smo ustvarili Šepet metulja. Pozorno sem spremljal odzive gledalcev in bil sem presenečen, da je bilo v dvorani tako tiho, da so tako zavzeto spremljali dogajanje in zelo zadovoljen sem, da so reagirali pri tistih prizorih, kjer smo reakcijo želeli,” je po premieri povedal režiser, in dodal: “Čustev poln film je izjemna priložnost za povečanje ozaveščenosti in razumevanja avtizma. Vsak posameznik s spektrom avtizma namreč s seboj nosi edinstvene talente in perspektive, ki jih lahko prispevajo v svetu. Zgodba glavnih junakov je dokaz, da vsak izmed nas lahko pripomore k bolj sočutnemu in raznolikemu svetu, ki sprejema vsakega posameznika, ne glede na njegove posebnosti. ”
Na slavnosti premieri v Cineplexxu Rudnik Ljubljana se se je režiserju in soscenaristu Alenu Pavšarju in soprogi, soscenaristki in soproducentki filma Mateji Zorko Pavšar pridružila tudi igralska zasedba: Ali Ogrizek, Lara Kolar, Elyes Samba, Ana Praznik, Brane Završan in vsi ostali, prav tako pomembni, da je film narejen na tako visokem nivoju.
“Morem vam povedati, da avtizem ni ovira, da je avtizem lepa stvar, moremo se zavedati, da je to naš svet, da je avtizem normalna stvar in da smo mi avtisti čisto normalni ljudje. Bi se pa rad zahvalil moji svetovalki Mateji Zorko Pavšar, ki me je vpeljala v film in šefu Alenu, ki me je vodil in celotni - najboljši ekipi na svetu", je na premieri povedal glavni igralec Ali Ogrizek, ki ga je pred začetkom predvajanja filma s posebnim videopozdravom presenetil in do solz ganil raper Challe Salle. Voditelj Iztok Gartner pa je skupaj z Alijem polno dvorano naučil, kako hitro in preprosto s prsti narediti Alijev najljubši ljubezenski znak - srček.
Vrtiljak čustev so na ljubljanski premieri doživeli tudi številni znani obrazi, ki niso skrivali navdušenja nad filmom in so ekipi ustvarjalcev na koncu namenili močan aplavz: Špela Močnik Paradiž, Tinkara Zorec (Bepop), Lučka Počkaj, Manca Košir, Nino Ošlak, Miki Vlahovič, Alex Volasko, Silvo Bezjak in Melita Biserkova, DJ Sylvain in Tamara Fortuna, Katarina Habe ter mnogi drugi.
“Tole je res odličen mladinski film, čestitke celotni ekipi. Sama sem se ob gledanju večkrat nasmehnila, pa tudi imela solzne oči. Lep film. Bom rekla, da je Šepet metulja kar nujen ogled za vse starše in najstnike,” nam je povedala voditeljica Špela Močnik, glasbenik Miki Vlahovič pa dodal: “Z ženo sva gledala film in zraven doživljala vsa možna čustva. Tamali v filmu so res dobri, glavni igralec Ali pa čisti car, ki je dokazal, da avtizem ni ovira do uresničevanja sanj in doseganja ciljev. Ljudje vseh generacij, pojdite si pogledati film, ne bo vam žal. Bravo ekipa, bravo Alen in Mateja, bravo vsem, želim vam čim več gledalcev in komaj čakam, da preberem še knjigo Šepet metulja, ki lepo zaokrožuje film."

Galerija fotografil na Facebooku.

NAJVEČJI MORSKI PES PRIPLAVAL V SLOVENIJO

Včeraj je na velika platna po Sloveniji, v distribuciji Blitz Filma, prišel težko pričakovani akcijski spektakel studia Warner Bros., MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN, nadaljevanje poletne uspešnice iz leta 2018, ki je globalno presenetila z zaslužkom več kot 530 milionov dolarjev.


Več

NOLAN Z EPSKO SRHLJIVKO OPPENHEIMER POPOLNOMA NAVDUŠIL

Sinoči so se premierno odvrtele prve projekcije težko pričakovane epske srhljivke z naslovom Oppenheimer, ki jo je režiral in zanjo napisal scenarij Christopher Nolan. Zgodba o ameriškem znanstveniku J. Robertu Oppenheimerju in njegovi vlogi pri razvoju prve atomske bombe je navdušila prve gledalce v ljubljanskem Cineplexxu, med njimi tudi nekaj znanih Slovencev.


Več

BARBIE manija v kinih Cineplexx

Najbolj popularna lutka na svetu, Barbie, ki so jo prvič predstavili v New Yorku marca 1959, je končno dobila svoj film. Te dni je kino gledalce po svetu in v Sloveniji prevzela Barbie evforija in tudi v kinih Cineplexx med obiskovalci prevladujejo roza odtenki.


Več