Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Premiera DEDEK GRE NA JUG v kinu Cineplexx Ljubljana Rudnik

11.01.2023

Vinci Vogue Anžlovar je 32 let po babici na velika platna pripeljal še dedka.

Sinoči je v ljubljanskem Cineplexxu potekala težko pričakovana premiera slovenskega filma DEDEK GRE NA JUG, z zvezdniško igralsko zasedbo: Boris Cavazza, Vlado Novak, Zala Djuric, Jonas Žnidaršič, Goran Navojec, Maruša Majer, Dario Varga, Nenad Tokalić, Senko Velinov, Jasna Diklić, Ksenija Mišič, Timon Šturbej in Primož Pirnat. Pod film se je podpisal režiser Vinci Vogue Anžlovar, ki je pred 32 leti režiral slovenski kultni film Babica gre na jug.

Film DEDEK GRE NA JUG je skupaj z navdušenimi prvimi gledalci, na pot v vsa Cineplexx kina pospremila filmska ekipa, ki je obiskovalcem po koncu filma zaupala marsikatero prigodo iz snemanja.

Gledalce je najprej pozdravil avtorski deli ekipe Julij Zornik, Teo Rižnar, Zarja Predin, Milko Lazar, Miloš Srdić, producent Branislav Srdić, nato pa še igralci Boris Cavazza, Zala Djuric, Goran Navojec, Nenad Nešo Tokalić, Ksenija Mišič, Jonas Žnidaršič in Zlatko Ožbolt.

Bučen aplavz je požel režiser, scenarist ter soskladatelj filma Vinci Vogue Anžlovar, ki je 32 let po babici na velika platna pripeljal še dedka. Pogovoru je sledilo presenečenje z glasbeno točko Lange in Zale Djuric, ki je zapela pesem Ako se vratiš.

DEDEK GRE NA JUG je zgodba o življenju, pričakovanjih in iskanju smisla. Vlado iz bolnišnice ugrabi svojega umirajočega prijatelja Borisa in ga s starodobnim avtodomom popelje na jug, na poti pa pobereta Rominjo Esmo.

Kako se zapete in razplete zgodba o prijateljstvu in ljubezni so prvi preverili tudi nekateri znani obrazi. Zakonca Djurić, Jernej Gašperin ter Vid Klemenc, Francesco Borchi, Zoran in Barbara Predin, Marko Miladinovič, Stevo Pavlovič, Ana Raščan, Jan Čampa in Eva Plešnar. Deljenje filmskih vtisov z igralci in ustvarjalci filma se je ob ritmih Lange nadaljevalo do poznih večernih ur.

NAJVEČJI MORSKI PES PRIPLAVAL V SLOVENIJO

Včeraj je na velika platna po Sloveniji, v distribuciji Blitz Filma, prišel težko pričakovani akcijski spektakel studia Warner Bros., MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN, nadaljevanje poletne uspešnice iz leta 2018, ki je globalno presenetila z zaslužkom več kot 530 milionov dolarjev.


Več

NOLAN Z EPSKO SRHLJIVKO OPPENHEIMER POPOLNOMA NAVDUŠIL

Sinoči so se premierno odvrtele prve projekcije težko pričakovane epske srhljivke z naslovom Oppenheimer, ki jo je režiral in zanjo napisal scenarij Christopher Nolan. Zgodba o ameriškem znanstveniku J. Robertu Oppenheimerju in njegovi vlogi pri razvoju prve atomske bombe je navdušila prve gledalce v ljubljanskem Cineplexxu, med njimi tudi nekaj znanih Slovencev.


Več

BARBIE manija v kinih Cineplexx

Najbolj popularna lutka na svetu, Barbie, ki so jo prvič predstavili v New Yorku marca 1959, je končno dobila svoj film. Te dni je kino gledalce po svetu in v Sloveniji prevzela Barbie evforija in tudi v kinih Cineplexx med obiskovalci prevladujejo roza odtenki.


Več