Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

MLADINSKI FILM ŠEPET METULJA PREJEL PRIZNANJE ZA PRVIH 25.000 GLEDALCEV

10.11.2023

Včeraj, 10.novembra 2023, je v celjskem Cineplexxu ekipa slovenskega filma ŠEPET METULJA prejela priznanje za preseženih 25.000 gledalcev. Najstniško romantično dramo si je v mesecu dni v kinematografih ogledalo že skoraj 38.000 gledalk in gledalcev. Filmsko priznanje je režiser filma Alen Pavšar prejel od vodje marketinga v Cineplexxu, Viktorije Martinović ter predstavnice Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, producentke Petre Vidmar. »Izjemno sem ponosen na celotno ekipo, ki je ustvarjala film Šepet metulja. Že druga zlata rola za naš drugi celovečerni film je dokaz, da znamo narediti dober, gledljiv film z močnim sporočilom, ki ga gledalci sprejmejo z navdušenjem. Še toliko bolj pa sem vesel, da nam to uspeva v času, ko se filmi večinoma gledajo na spletnih platformah. K temu so seveda svoj delež prispevali tudi vsi partnerji s Slovenskim filmskim centrom in podjetjem MIK na čelu. Želel pa bi se zahvaliti tudi našemu distributerju Constantin Film in kino prikazovalcu Cineplexx za vso podporo in dobro sodelovanje«, je ob prejemu priznanja povedal režiser Alen Pavšar. »Film Šepet metulja govori o sanjah, vztrajanju in premagovanju ovir. Najlepša hvala režiserju Alenu Pavšarju in celotni ekipi ustvarjalcev in igralcev, ki so si upali sanjati, so vztrajali in premagovali ovire na poti ustvarjanja filma. V Cineplexxu Slovenija z največjim veseljem podpiramo slovenske filme in smo tudi sami ponosni, na vsak domači naslov, ki uspe v kino dvorane pripeljati veliko gledalcev. S ponosom podarjamo filmu Šepet metulja priznanje ob doseženih prvih 25.000 gledalcev in mu želimo, da poleti kot metulj do naslednje prelomnice« je ob predaji priznanja povedala Viktorija Martinović. Podelitve so se poleg režiserja udeležili še, scenaristka in koproducentka Mateja Zorko Pavšar in producent Rok Skale, ožji del igralske ekipe Ali Ogrizek, Mitja Ritlop, Ana Praznik, Lara Kolar, Elyes Samba, Iztok Gartner, Urška Zver ter Patricija Piršič ter del tehnične filmske ekipe Igor Pečoler, direktor fotografije, Vladimira Skale kostumografinja in Blaž Sluga, lučkar. Režiserju in filmski ekipi sta za doseženo priznanje čestitala tudi Franci Pliberšek, direktor podjetja Mik, po njem je namreč napisan osrednji lik direktorja, ki ga v filmu upodobi Branko Završan ter Simona Črep, ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije v Celju, katere dijaki sestavljajo dobršen del igralske in tehnične filmske ekipe. Podelitve se je udeležil tudi Mojmir Klovar, direktor Šolskega centra Celje.

Galerija fotografil na Facebooku.

NAJVEČJI MORSKI PES PRIPLAVAL V SLOVENIJO

Včeraj je na velika platna po Sloveniji, v distribuciji Blitz Filma, prišel težko pričakovani akcijski spektakel studia Warner Bros., MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN, nadaljevanje poletne uspešnice iz leta 2018, ki je globalno presenetila z zaslužkom več kot 530 milionov dolarjev.


Več

NOLAN Z EPSKO SRHLJIVKO OPPENHEIMER POPOLNOMA NAVDUŠIL

Sinoči so se premierno odvrtele prve projekcije težko pričakovane epske srhljivke z naslovom Oppenheimer, ki jo je režiral in zanjo napisal scenarij Christopher Nolan. Zgodba o ameriškem znanstveniku J. Robertu Oppenheimerju in njegovi vlogi pri razvoju prve atomske bombe je navdušila prve gledalce v ljubljanskem Cineplexxu, med njimi tudi nekaj znanih Slovencev.


Več

BARBIE manija v kinih Cineplexx

Najbolj popularna lutka na svetu, Barbie, ki so jo prvič predstavili v New Yorku marca 1959, je končno dobila svoj film. Te dni je kino gledalce po svetu in v Sloveniji prevzela Barbie evforija in tudi v kinih Cineplexx med obiskovalci prevladujejo roza odtenki.


Več