Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

KINEMATOGRAFSKA PREMIERA FILM ŽIGE VIRCA – POSLEDNJI HEROJ

26.10.2023

V četrtek, 26. oktobra, je kinematografsko premiero v Cineplexxu Ljubljana Rudnik doživel film Poslednji heroj režiserja Žige Virca. Film so gledalci na Festivalu slovenskega filma izbrali za najboljši igrani film, kar daje filmu odlično popotnico za prihodnja predvajanja v kinematografih, ki se začnejo 2. novembra.

Film Poslednji heroj režiserja filmov »Houston, imamo problem!« in »Trst je naš!« je v četrtek, 26. oktobra, doživel kinematografsko premiero v Cineplexxu Ljubljana Rudnik, 27. oktobra, pa premierno predvajanje v Cineplexxu Novem mestu, rojstnem kraju režiserja. 2. novembra pa si film lahko ogledaš na rednem sporedu vseh naših kin.

Film navduši vse, ki so se sposobni prepustiti humorju, ne da bi se obremenjevali s predsodki, polpreteklo zgodovino, še vedno zakoreninjenimi prepričanji glede spolnih vlog in črnemu humorju, tako redkemu žanru v slovenskih filmih. Ritem filma sledi mlajši populaciji, vajeni hitrih dogodkov, ki si sledijo en za drugim, zaradi česar so nenehno na preizkušnji prepričanja in občutki gledalca. Se je le ta zmožen neobremenjeno nasmejati ali se v njem vzbudi občutek strahu pred svojim smehom ali celo občutek večvrednosti nad ostalimi gledalci, ki pa so svoja prepričanja dejansko že presegli.

Črno komedijo o familiji, ki se spopade z zunanjim sovragom, pristane pa v vojni sama s seboj, odlikuje odkrit humor na temo 2. svetovne vojne, zaradi česar je film že v predprodukcijskem obdobju zavrnilo rusko ministrstvo za kulturo.

Režiser Žiga Virc o filmu pravi: ''Film je izraz jeze in nemoči moje generacije ob obsesiji našega naroda s preteklostjo. Glede na količino aktualnih problemov se je absurdno še vedno prepirati o tem, kdo je bil na pravi strani polpretekle zgodovine. Zato se tudi v našem filmu zgodovina ponavlja – a ne kot tragedija, temveč kot črna komedija, ki metaforično postavi dogodke 2. svetovne vojne na svoje mesto."

Galerija fotografil na Facebooku.

NAJVEČJI MORSKI PES PRIPLAVAL V SLOVENIJO

Včeraj je na velika platna po Sloveniji, v distribuciji Blitz Filma, prišel težko pričakovani akcijski spektakel studia Warner Bros., MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN, nadaljevanje poletne uspešnice iz leta 2018, ki je globalno presenetila z zaslužkom več kot 530 milionov dolarjev.


Več

NOLAN Z EPSKO SRHLJIVKO OPPENHEIMER POPOLNOMA NAVDUŠIL

Sinoči so se premierno odvrtele prve projekcije težko pričakovane epske srhljivke z naslovom Oppenheimer, ki jo je režiral in zanjo napisal scenarij Christopher Nolan. Zgodba o ameriškem znanstveniku J. Robertu Oppenheimerju in njegovi vlogi pri razvoju prve atomske bombe je navdušila prve gledalce v ljubljanskem Cineplexxu, med njimi tudi nekaj znanih Slovencev.


Več

BARBIE manija v kinih Cineplexx

Najbolj popularna lutka na svetu, Barbie, ki so jo prvič predstavili v New Yorku marca 1959, je končno dobila svoj film. Te dni je kino gledalce po svetu in v Sloveniji prevzela Barbie evforija in tudi v kinih Cineplexx med obiskovalci prevladujejo roza odtenki.


Več