Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

FILMSKI SPEKTAKEL NAVDUŠIL PRVE GLEDALCE

22.12.2022

13 let je minilo, odkar je mojstrovina Jamesa Camerona na glavo postavila vsa filmska pravila in navdušila svetovno populacijo. AVATAR iz leta 2009 je vse do danes najbolj dobičkonosen film vseh časov, saj je zaslužil že več kot 2,8 milijarde ameriških dolarjev. Režiser James Cameron je od septembra 2017 dalje simultano snemal 4 nadaljevanja filma, v skupnem proračunu več kot 1 milijardo ameriških dolarjev. Prvo nadaljevanje kultne uspešnice, AVATAR: POT VODE, je včeraj doživelo premiere v vseh Cineplexx kinih po Sloveniji. Več kot tri ure trajajoča filmska mojstrovina je navdušila prve gledalce.

Vizualno zvočni spektakel v DOLBY ATMOS zvočni tehnologiji in RealD 3D sliki so si na premieri v Cineplexxu Ljubljana Rudnik ogledali tudi mnogi znani obrazi; glasbenik Tomaž O. Rous, standup komik Tin Vodopivec, TV voditeljici Ana Raščan ter Špela Jereb, Youtuberji Pero Martič, Kaya Solo in Jure Tršan. Prost večer sta si vzela tudi Azra in Matjaž Pucko ter Iryna Osypenko, ki si je film ogledala s prijateljico Dino Slapšak. Med prvimi gledalci so bili tudi filmski kritiki – Marcel Štefančič, Matic Majcen ter Damijan Vinter. V dvorani je za dobro vzdušje pred filmom poskrbel moderator Radia 1, Iztok Gustinčič, za osvežitev pa Radenska Naturelle. Prve vtise so oboževalci podelili po filmu ob modrih Majinih torticah ter Avatar cocktailih za katere je poskrbel Gordon’s London Dry gin & tonic.

Obiskovalci so se zabavali ob ustvarjanju 360 stopinjskih video posnetkov z loop kamero podjetja Artu. Dogajanje je popestril tudi 2,7 m visok in 72 kg težak kip Avatarja, ki so ga s 3D tiskalniki natisnili in izdelali v podjetju 3WAY. Sestavljen je iz 55 3D natisnjenih kosov, za 3D tiskanje so porabili caa. 1360 ur, za končno dodelavo pa še 250 ur.

NAJVEČJI MORSKI PES PRIPLAVAL V SLOVENIJO

Včeraj je na velika platna po Sloveniji, v distribuciji Blitz Filma, prišel težko pričakovani akcijski spektakel studia Warner Bros., MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN, nadaljevanje poletne uspešnice iz leta 2018, ki je globalno presenetila z zaslužkom več kot 530 milionov dolarjev.


Več

NOLAN Z EPSKO SRHLJIVKO OPPENHEIMER POPOLNOMA NAVDUŠIL

Sinoči so se premierno odvrtele prve projekcije težko pričakovane epske srhljivke z naslovom Oppenheimer, ki jo je režiral in zanjo napisal scenarij Christopher Nolan. Zgodba o ameriškem znanstveniku J. Robertu Oppenheimerju in njegovi vlogi pri razvoju prve atomske bombe je navdušila prve gledalce v ljubljanskem Cineplexxu, med njimi tudi nekaj znanih Slovencev.


Več

BARBIE manija v kinih Cineplexx

Najbolj popularna lutka na svetu, Barbie, ki so jo prvič predstavili v New Yorku marca 1959, je končno dobila svoj film. Te dni je kino gledalce po svetu in v Sloveniji prevzela Barbie evforija in tudi v kinih Cineplexx med obiskovalci prevladujejo roza odtenki.


Več