Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Revija Oscars

26. februar - 4. marec 2018

V tednu pred podelitvijo najprestižnejših filmskih nagrad, vas vabimo na ogled nominiranih filmov!

Vstopnice so že v prodaji!

Izbran dogodek je potekel.

REVIJA OSCARS

V tednu pred podelitvijo najprestižnejših filmskih nagrad, vas vabimo na ogled nominiranih filmov! Od 26. februarja do 4. marca v vseh naših kinih!

V vseh Cinepelxx kinih bodo na ogled: OBLIKA VODE (The Shape of Water), ki je prejel največ nominacij med vsemi filmi, kar 13 nominacij, DUNKIRK z 8 nominacijami, NAJTEMNEJŠA URA (Darkest Hour) in FANTOMSKA NIT (Phantom Thread), ki sta prejela 6 nominacij.

Na programu bodo še LADY BIRD s 5 nominacijami, POKLIČI ME PO SVOJEMU IMENU (Call Me by Your Name) in ZBEŽI! (Get Out) oba s 4 nominacijami, JAZ, TONYA (I, Tonya) s 3 nominacijami, ZAMOLČANI DOKUMENTI (The Post) 2 nominaciji in VES DENAR SVETA (All the Money in the World), ki je prejel 1 nominacijo.

Nekaj filmom bo na ogled le v Cineplexxu Maribor, Celje, Koper: TRIJE PLAKATI PRED MESTOM (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), ki je prejel 7 nominacij, IZTREBLJEVALEC 2049 (Blade Runner 2049) s 5-imi nominacijami, VIKTORIJA IN ABDUL (Victoria and Abdul) z 2 nominacijama ter KVADRAT (The Square) z eno nominacijo!

OGLEDATE SI LAHKO:
- Oblika vode (13 nominacij)
- Dunkirk (8 nominacij)
- Trije plakati pred mestom (7 nominacij)
- Najtemnejša ura (6 nominacij)
- Fantomska nit (6 nominacij)
- Iztrebljevalec 2049 (6 nominacij), predvaja se samo v kinih Maribor, Celje, Koper
- Lady Bird (5 nominacij)
- Pokliči me po svojemu imenu (4 nominacije)
- Zbeži! (4 nominacije)
- Jaz, Tonya (3 nominacije)
- Viktorija in Abdul (2 nominaciji), predvaja se samo v kinih Maribor, Celje, Koper
- Zamolčani dokumenti (2 nominaciji)
- Ves denar sveta (1 nominacija)
- Kvadrat (1 nominacija), film se predvaja samo v kinih Maribor, Celje, Koper

Vstopnice so že v prodaji!

Dunkirk

Film zvesto prikazuje dogodke med neverjetno bitko pri Dunkirku ter evakuacijo zavezniških vojakov iz Belgije, Britanije in Francije, ki so bili odrezani in obkoljeni z nemško vojsko v Franciji med 27. majem in 4. junijem 1940. Z evakuacijo so takrat rešili več kot 300 000 vojakov.

Dunkirk

Fantomska nit

Trikratni oskarjevec Daniel Day-Lewis v novi stvaritvi režiserja Paula Thomasa Andersona.

Fantomska nit

Iztrebljevalec 2049

Trideset let po dogodkih iz prvega filma novi iztrebljevalec, policist K iz Los Angelesa (Gosling), razkrije dolgo zakopano skrivnost, ki bi utegnila pahniti delček družbe, ki še ostaja, v popoln kaos. To odkritje ga prisili na lov za Rickom Deckardom (Ford), nekdanjim iztrebljevalcem, za katerim so se pred 30 leti izgubile vse sledi.

Iztrebljevalec 2049

Jaz, Tonya

Biografska zgodba o ameriški drsalki Tonyi Harding, dobitnici dveh olimpijskih kolajn, ki je sodelovala v enem največjih športnih škandalov v zgodovini športa.

Jaz, Tonya

Kvadrat

Film se bo predvajal samo 3.3.2018 v Mariboru, Celju in Kopru.

Provokativna satira švedskega režiserja Rubena Östlunda (Višja sila) tokrat preiskuje stanje zaupanja v družbi, ki jo zaznamujeta naraščajoči individualizem in razkroj družbene empatije. Dobitnik zlate palme letošnjega Cannesa.

Kvadrat

Najtemnejša ura

Navdihujoča resnična zgodba o človeku, katerega odločitve so spremenile tok zgodovine.

Najtemnejša ura

Oblika vode

Mojster pripovedništva Guillermo del Toro se vrača s pravljico, ki se dogaja v ZDA na vrhuncu hladne vojne. Približno leta 1962 osamljena Elisa (Sally Hawkins), ki je zaradi poškodbe v otroštvu nema in se sporazumeva prek znakovnega jezika, dela v skrivnem in strogo varovanem vladnem laboratoriju, obsojena na življenje v osami. Toda vse se obrne na glavo, ko sodelavka Zelda (Octavia Spencer) odkrije tajni eksperiment…

Oblika vode

Pokliči me po svojemu imenu

Poletje 1983. Sedemnajstletni Elio s starši preživlja počitnice v družinski vili na severu Italije, ob igranju klasične glasbe, prebiranju knjig in spogledovanju s prijateljico Marzio. Čeprav je od malih nog obdan s sadovi visoke kulture in buhtečega intelektualnega življenja, je za mladega Elia to vendarle še čas čustvenega zorenja, radovednosti in raziskovanja. Nekega dne se nato družini pridruži postavni Američan Oliver, doktorski študent, ki pri Eliovem očetu opravlja poletno pripravništvo. In med mladeničema se začne počasi prebujati nezadržna privlačnost.

Pokliči me po svojemu imenu

Trije plakati pred mestom

Film se bo predvajal samo 1.3.2018 v Mariboru, Celju in Kopru.

Minilo je že več mesecev, odkar so Mildred Hayes umorili hčerko, a policiji še vedno ni uspelo najti morilca. Jezna mati se zato odloči za drzno potezo: najela bo tri velike reklamne panoje ob cesti, nanje pa bo z velikimi črkami napisala očitajoča sporočila, namenjena šefu lokalne policije Williamu Willoughbyju.

Trije plakati pred mestom

Ves denar sveta

Zgodba spremlja mladega 16-letnika Johna Paula Gettyja III (Charlie Plummer), ki so ga ugrabili, njegova mati Gail (Michelle Williams) pa poskuša prepričati njegovega deda, milijarderja Gettyja (Christopher Plummer) in hkrati najbogatejšega človeka na svetu, da bi plačal odkupnino. Ko stari Getty to zavrne, postanejo ugrabitelji nasilni. V tekmi med življenjem in smrtjo je vprašanje, ali bo zmagala ljubezen do vnuka ali do denarja.

Ves denar sveta

Viktorija in Abdul

Filmska zgodba, ki temelji na resničnih dogodkih, je postavljena v zadnje obdobje vladavine kraljice Viktorije, ki je Veliki Britaniji vladala kar 63 let, od leta 1837 do svoje smrti. V filmu spremljamo zadnje desetletje njene vladavine in njeno nepričakovano prijateljstvo s postavnim mladim indijskim uradnikom Abdulom Karimom, ki iz Indije pripotuje, da bi se leta 1887 udeležil praznovanja kraljičinega zlatega jubileja (Queen's Golden Jubilee) in kasneje postane njen najožji zaupnik in učitelj.

Viktorija in Abdul

Zamolčani dokumenti

Dvoje najslavnejših igralcev svoje generacije – trikratna oskarjevka Meryl Streep in dvakratni oskarjevec Tom Hanks – prvič skupaj na velikih platnih v zgodovinski politični drami Stevena Spielberga. Zgodba se osredotoča na objavo dokumentov iz Pentagona v Washington Postu, s pomočjo katerih so novinarji tega časopisa leta 1971 razkrili resnico o vietnamski vojni.

Zamolčani dokumenti

Zbeži!

Gre za srhljivko, ki se v marsičem oddalji od svojega žanra – poleg značilnega stopnjevanja napetosti in občutka, da tukaj nekaj ni prav, nam scenarist Jordan Peele, ki je film tudi režiral in produciral, na prefinjen način približa medrasne odnose, ki so v sodobni družbi marsikdaj urejeni samo na videz. Poleg angažirane note pa bodo gledalci navdušeni tudi nad komično-satiričnimi vložki, ki jih v srhljivkah redkeje srečamo.

Zbeži!