Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

PREMIERA: TOMA


28. oktober 2021

Biografski film o Tomi Zdravkoviću, zgodba o duši, premierno prihaja na velika platna!


Izbran dogodek je potekel.

TOMA – PREMIERA

V četrtek, 28.oktobra ne zamudi premiere biografskega filma o Tomi Zdravkoviću TOMA.
Impresionistični portret o človeku, ki prikazuje začetek in vrhunec njegove slave, ljubezni, ki so ga navdihnile pri ustvarjanju nekaterih največjih uspešnic, pa tudi odnose s številnimi prijatelji, ki jih je imel v umetniških krogih takratne Jugoslavije.


O FILMU:
Skozi film spremljamo tudi življenja znanih umetnikov tistega časa, kot so Zoran Radmilović, Mika Antić, Tozovac in drugi. "TOMA" je biografski film o človeku, ki se ga spominjamo ne le po njegovih pesmih in slogu, ampak tudi kot velikega boema – tako po vedenju kot po duhu. Film sledi dvema smernicama. Leta 1991 spremljamo odnos med Tomom in zdravnikom, ki ga začne zdraviti, in kako se to poznanstvo spremeni v prijateljstvo. Obenem pa spremljamo tudi Tomovo življenje od otroštva v Pečenjevcih, prek poznanstva s Silvano Armenulić, ki bo odločilno vplivalo na njegovo kariero, pa tudi na njegovo zasebno življenje, vse do vrhunca njegove priljubljenosti in težav, ki so ga pripeljale na rob propada. To je zgodba o duši.

IGRAJO:
Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković in drugi

Toma

"Toma" je biografski film o Tomi Zdravkoviću. To je zgodba o duši.

Toma