Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Filmski teden Evrope v Kranju

BREZPLAČEN OGLED FILMA


BOJEVNICA - sreda, 15. maj ob 18.00

MEJA - sreda, 22. maj ob 18.00

FILMSKI TEDEN EVROPE V KRANJU

V okviru Flmskega tedna Evrope v Kranju si lahko filma BOJEVNICA in MEJA ogledate BREZPLAČNO!

Tudi letos sodelujemo pri projektu Filmski teden Evrope, v sklopu katerega se bo zvrstilo kar 33 brezplačnih projekcij v različnih krajih po celi Sloveniji. Odvija se med 4. in 13. majem, namen Filmskega tedna Evrope pa je približati raznolikost in bogastvo evropskega film širši javnosti. Vsi predvajani filmi so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije.

V Cineplexxu Kranj si boste brezplačno lahko ogledali dva filma:
sreda, 15. maj ob 18.00 film Bojevnica (Woman at War)
sreda, 22. maj ob 18.00 film Meja (Border)


Vstopnice za oba filma so brezplačne in so že na voljo do zapolnitve prostih mest, prevzamete pa jih lahko na blagajni Cineplexxa Kranj.

O FILMIH
BOJEVNICA
Navdihujoča zgodba o ženski, ki v skrbi za ohranitev neokrnjene islandske narave drzno bije bitko proti industriji aluminija. Petdesetletna Halla, energična in neodvisna ženska, živi dvojno življenje. Priljubljena vodja pevskega zbora je skrivaj namreč strastna okoljevarstvena aktivistka. Halla, ki jo mediji poznajo le pod vzdevkom »ženska z gore«, povsem sama bije vojno proti lokalni industriji aluminija. A ravno ko se pripravlja na svojo najdrznejšo operacijo, prejme pismo, ki spremeni vse…

MEJA
Nordijski noir iranskega režiserja Alija Abbasija nam z izdatnim čudaškim humorjem dokazuje, da tudi največji izobčenci na koncu najdejo svojo sorodno dušo. Carinsko policistko Tino vsi poznajo po njeni izredni sposobnosti zaznavanja vonja; zavoha celo občutek krivde pri mimoidočih. Nekega dne mimo nje prikoraka sumljivi Vore in ji razkrije novo resnico o sebi. Morala bo izbrati: ali bo še naprej živela v laži ali pa bo sprejela njegova grozljiva razkritja.