Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

EU YOUTH CINEMA: GREEN DEAL V MARIBORU


petek, 12. avgust od 11.00 dalje

VSTOP PROST S PREDHODNO PRIJAVO

CINEPLEXX MARIBOR

EU YOUTH CINEMA: GREEN DEAL

ob mednarodnem dnevu mladih v evropskem letu mladih

CINEPLEXX MARIBOR, petek, 12. avgust, od 11:00 dalje.

Vstop v kino prost, prijave sprejemamo na epeka@epeka.si .

SKUPNO TRAJANJE filmskega programa je 55 minut in razprava. Poleg spodaj našetetih šestih filmov bodo predvajani tudi štirje izbrani posnetki EU, ki skupaj trajajo od 5 do 10 minut.

Naj se sliši tvoj glas! 2022 je evropsko leto mladih, ki so zelo pomembni za boljšo prihodnost – za bolj zeleno, bolj vključujočo in digitalno Evropo. Z mnogimi priložnostmi za učenje, izmenjavo vizij, spoznavanje ljudi in sodelovanje v dejavnostih po vsej Evropi je evropsko leto mladih priložnost za zaupanje in upanje v prihodnost po pandemiji. Poglejte, kaj vse vam evropsko leto prinaša, in se pridružite #EYY2022!

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki predstavlja zelene cilje Evropske unije v filmskem kontekstu. Projekt prispeva k vrednotenju in razumevanju Zelenega dogovora EU med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi. Projekt vključuje zlasti mlado občinstvo in jih nagovarja k naslavljanju okoljskih izzivov ter spodbuja zelene dejavnosti in življenjske navade. Projekt bo mladim in učiteljem v obdobju 24ih mesecev (2022-2024) ponujal program filmskih in izobraževalnih aktivnosti. Filmske projekcije in pretočne vsebine bo spremljalo didaktično gradivo ter tematsko povezane razprave, delavnice in predavanja.

Cineplexx Slovenija je kinematografski partner in podpornik projekta EU Youth Cinema: Green Deal v Sloveniji.

REIMAGINE. RECREATE. RESTORE.

Kratki film
Režija: Tom Mustill
UK 2021
Dolžina: 1 min
Angleščina s slovenskimi podnapisi

Pesem Jordana Sancheza, ki je uporabljena v filmu, je močan apel, ki gledalce opozarja, da imamo le en planet, ki ga je treba zaščititi: "Smo delček sekunde v zemeljskem življenju. Vendar je ona naša edina rešilna bilka."

REIMAGINE. RECREATE. RESTORE.

NATURE NOW

Kratki film
Režija: Tom Mustill
UK 2019
Dolžina: 4 min
Angleščina s slovenskimi podnapisi

NATURE NOW je kratki film, ki ga pripovedujeta podnebna aktivistka Greta Thunberg in politični novinar George Monbiot.

NATURE NOW

FOR NATURE

Kratki film
Režija: Tom Mustill
UK 2021
Dolžina: 5 min
Angleščina s slovenskimi podnapisi

FOR NATURE razpravlja o povezavi med ekološko in podnebno krizo ter zdravstvenimi krizami, kot je pandemija COVID-19. Po besedah Grete Thunberg je cena industrializiranega prehranskega sistema jasna - uničenje našega planeta.

FOR NATURE

SANCTUARY

Kratki film
Režija: Eva Matějovičová
Češka 2021
Dolžina: 5 min

Reševalka živali pripoveduje o svojih izkušnjah s posvojitvijo živali s posebnimi potrebami. Pripoveduje o tem, kako so stara bolna čivava, paraliziran francoski buldog in prestrašena mačka našli popolnega človeškega spremljevalca.

SANCTUARY

WHAT’S FOR DINNER

Kratki film
Režija: Maja Górczak
Češka 2021
Dolžina: 11 min

Mlada družina se odloča, kaj bo jedla za večerjo. Pri iskanju pravih sestavin za dolgo pričakovane palačinke se morajo spopasti z nepričakovanimi težavami.

WHAT'S FOR DINNER

NOT TODAY

Kratki film
Režija: Christina Sivolap
Ukrajina 2014
19 min

Starejši zakonski par se odloči lepo obleči in se v dnevni sobi svojega urejenega stanovanja uleže v dve krsti - pripravljen, da skupaj zapustita ta svet. Toda nenadoma zazvoni možev mobilni telefon.

NOT TODAY