Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto
Opera Rusalka

Rusalka

V živo iz Met Opere!

- nastop operne zvezde Renee Fleming
- nepozabna Rusalkina arija o mesecu
- izvrsten zvok in jasna slika
- Cineplexx Kranj, Koper, Novo mesto, Maribor in Celje

20€ na vstopnico

Izbran dogodek je potekel.

Rusalkina arija o mesecu bo zazvenela v kinematografih Cineplexx

V kinematografih Cineplexx v Celju, Novem mestu, Mariboru, Kranju in Kopru se v soboto, 8. februarja, ob 19.uri, obeta prenos priljubljene opere Rusalka, neposredno iz Metropolitanske operne hiše v New Yorku.

Ogled opere v HD sliki na velikem platnu, s kristalno jasnim zvokom je posebno doživetje, ki ga ne gre zamudit.

Rusalka je operno delo v treh dejanjih znamenitega češkega skladatelja Antonina Dvoržaka, ki je bilo prvič uprizorjeno leta 1901 v Pragi. Poleg Smetanove opere Prodana nevesta, je Rusalka sicer pri nas največkrat izvajana češka opera, leta 1908 je bila ravno v Sloveniji prvič izvedena tudi izven čeških meja. Najbolj znan odlomek iz opere je Rusalkina arija o mesecu v prvem dejanju. Dvoržak je navdih za pisanje lirične pravljice o vodni nimfi – rusalki dobil ob bližnjem jezeru, obdanim z mogočnimi drevesi in zelenimi jasami.

Glasbeno delo je polno bogatih tonov, melodičnih fantazij in orkestrskih mojstrovin, ki odslikavajo igro valov in odsev meseca na gladini jezera. Rusalka je tragična pravljica o nesmiselni ljubezni med princem in rusalko, ki se konča s katarzično odrešitvijo.

V eni svojih najznačilnejših vlog bo kot ljubka Rusalka v Metropolitanski operi nastopila ameriška operna pevka Renne Fleming, maestro Jannick Nezet-Seguin pa bo s taktirko bdel nad zasedbo, ki jo med drugim dopolnjujejo tudi Piotr Bezcala v vlogi Kneza - Rusalkine neuslišane ljubezni in Dolora Zajick kot čarovnica Ježibaba. Kot Rusalkina nasprotnica Kneginja bo nastopila Emily Magee, v vlogi Rusalkinega očeta Vodnarja pa bo nastopil John Relya.

Rusalka

V kinematografih Cineplexx v Celju, Novem mestu, Mariboru, Kranju in Kopru se v soboto, 8. februarja, ob 19.uri, obeta prenos priljubljene opere Rusalka, neposredno iz Metropolitanske operne hiše v New Yorku. Ogled opere v HD sliki na velikem platnu, s kristalno jasnim zvokom je posebno doživetje, ki ga ne gre zamudit.

Rusalka