Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

ROBERTO DEVEREUX

Sobota, 16. april, 18:55

- v kinih Cineplexx Koper, Celje in Maribor

- PREMIERA

- prenos v živo iz MET Opere v New Yorku

18 € na vstopnico

Izbran dogodek je potekel.

OPERA ROBERTO DEVEREUX

Naslov v izvirniku: Roberto Devereux
Dirigent: Maurizio Benini
Producent: Sir David McVicar
Scenograf: Sir David McVicar
Kostumograf: Moritz Junge
Oblikovalec luči: Paule Constable
Koreografinja: Leah Hausman
Zasedba: Sondra Radvanovsky (Elisabetta), Elīna Garanča (Sara), Matthew Polenzani (Roberto Devereux), Mariusz Kwiecien (Duke of Nottingham)

V soboto, 16. aprila ob 18.55, vabljeni na premierni ogled opere Roberto Devereux! Prenos v živo iz MET Opere v New Yorku! V kinih Cineplexx Koper, Celje in Maribor!

PODROBEN OPIS
Zadnja opera v Donizettijevi Tudorski trilogiji se osredotoča na kraljico Elizabeto I. v starejših letih, ko je bila prisiljena podpisati sodni nalog za usmrtitev plemiča, v katerega je zaljubljena. Sir David McVicar, ki je režiral premiere oper Anna Bolena in Maria Stuarda v operi Met, se vrača za uprizoritev zadnjega nadaljevanja v seriji. Priznana sopranistka bel canta Sondra Radvanovsky bo med sezono v operi Roberto Devereux pela vlogo Elizabete I., kakor tudi naslovni vlogi v operah Anna Bolena in Maria Stuarda, kar je do zdaj uspelo le Beverly Sills v operi New York City Opera v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in česar od takrat v New Yorku ni uspelo še nikomur. V operi Roberto Devereux nastopajo tudi Matthew Polenzani kot naslovni junak, Elîna Garanča kot Sara, nottinghamska vojvodinja in kraljičina skrivna tekmica, ter Mariusz Kwiecien kot nottinghamski vojvoda. Maurizio Benini dirigira prve uprizoritve tega dela v operi Met.

Roberto Devereux

PREMIERA/PRVIČ V HD
Skladatelj: Gaetano Donizzeti
Na sporedu v soboto, 16. april 2016, 18:55
Trajanje: 191 minut

Roberto Devereux