Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Opera Macbeth

11. oktober ob 18.55 uriVabljeni na ogled operne predstave Macbeth, ki jo bomo v živo iz Metropolitanske Opere predvajali v izbranih kinih Cineplexx v Kranju, Kopru, Celju in Mariboru.


18€ na vstopnico
15€ skupinska vstopnica*
*Minimalno 8 oseb.

Izbran dogodek je potekel.

Na kratko o operi Macbeth

Sezona V živo iz New Yorka se začne 11. oktobra z Verdijevo opero Shakespearjeve dramske tragedije. Ruska sopranistka Ana Netrebko se bo v opera Macbeth prvič predstavila severnoameriškemu občinstvu, za to pa je izbrala vlogo karizmatične Lady Macbeth.

Ob njen bodo zvezdniško odrsko zasedbo dopolnili srbski baritonist Željko Lučić kot Macbeth, Joseph Celle v vlogi Macduffa ter Rene Pape kot Banquo. Omenjena Verdijeva opera v Noblesovi produkciji iz leta 2007 je bila v Metropolitanski Operi letos premierno izvedena 24. septembra in prejela izjemne kritike.

Netrebkova je v vlogi Lady Macbeth pred tem nastopila le dvakrat in sicer v Bavarski deželni operni hiši, v MET Operi pa je leta 2002 debitirala v Prokofijevi operni izvedbi drame Vojna in mir. Od takrat je v MET Operi nastopila v kar 14 pomembnih vlogah, vključno kot Iolanta v istoimenskem opernem delu Čajkovskega, ki bo februarja predvajano tudi v izbranih kinih Cineplexx.

Srbski baritonist Željko Lučić je v vlogi Macbetha pel že leta 2007, svetovna operna občinstva pa so ga lahko občudovala v pestrem naboru Verdijevih oper, med drugimi La Traviati, Nabucco in La Gioconda. Letos dodaja k svojemu repertoarju še vlogo Alfia v Mascagnijevi operi Siciljanska kmečka čast, ki prihaja tudi na platna kinematografov Cineplexx.

Čeprav je Verdijeva opera Macbeth na programu Met Opere že vrsto let, so jo začeli uprizarjati relativno pozno, prvič šele leta 1959 oziroma v 74. sezoni svojega delovanja. Vlogo Lady Macbeth naj bi takrat odpela slavna Maria Callas, vendar so jo po hudem sporu z vodstvom operne hiše, odslovili, kar je v tistem času veljalo za velik škandal. Aktualna produkcija opera Macbeth je sicer tretja Noblejeva izvedbena verzija tega dela, prva pa je premiero doživela pred 12 leti.