Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

MET 2017-18: Angel uničenja

V ŽIVO IZ NEW YORKA

- sobota, 18. november ob 18.55

- MET PREMIERA v živo iz Opere v New Yorku

- v kinih Maribor, Celje in Koper

20 € na vstopnico

Izbran dogodek je potekel.

O OPERI

Pridružite se nam na MET premieri opere Angel uničenja, ki bo v soboto, 18. novembra ob 18.55. V kinih Maribor, Celje in Koper.

Dirigent: Thomas Adès
Produkcija: Tom Cairns
Scenografija in kostumografija: Hildegard Bechtler
Oblikovalec razsvetljave: Jon Clark
Projekcija: Finn Ross
Zasedba: Audrey Luna (Leticia Maynar), Amanda Echalaz (Lucia de Nobile), Sally Matthews (Silvia de Ávila), Sophie Bevan (Beatriz), Alice Coote (Leonora Palma), Christine Rice (Blanca Delgado), Iestyn Davies (Francisco de Ávila), Joseph Kaiser (Edmundo de Nobile), Frédéric Antoun (Raúl Yebenes), David Portillo (Eduardo), David Adam Moore (Col. Álvaro Gómez), Rod Gilfry (Alberto Roc), Kevin Burdette (Señor Russell), Christian Van Horn (Julio), John Tomlinson (Dr. Carlos Conde)

Angel uničenja bo v Metropolitanski operi to sezono uprizorjen premierno. Dirigiral ga bo skladatelj Thomas Adès. Opera, ki je nastala leta 2016, je bila sofinancirana iz strani Metropolitanske opere in je peta v angleščini. Navdihnjena je po scenariju Luisa Buñuela in Luisa Alcoriza za znan Buñuelov film iz leta 1962. Opero je režiral librettist Tom Cairns, zasedba vključuje Audrey Luna v vlogi Leticie Maynar, Amando Echalaz v vlogi Lucie de Nobile, Sally Matthews v vlogi Silvie de Ávila in Sophie Bevan v vlogi Beatriz, obe prvič v Metropolitanski operi. Alice Coote kot Leonora Palma; Christine Rice kot Blanca Delgado; Iestyn Davies kot Francisco de Ávila; Joseph Kaiser kot Edundo de Nobile; Frédéric Antoun v svoji prvi izvedbi v Metropolitanski operi kot Raúl Yebenes; David Portillo kot Edmundo; David Adam Moore v svoji prvi izvedbi v Metropolitanski operi kot Col. Álvaro Gómez; Rod Gilfry kot Alberto Roc; Kevin Burdette kot Señor Russell; Christian Van Horn kot Julio in John Tomlinson v vlogi Dr Carlosa Conde. Opero so delno financirali in delno producirali Kraljeva operna hiša, Covent Garden, Kraljevo dansko gledališče in Salzburški festival, kjer je bila produkcija uprizorjena premierno.

Angel uničenja (MET OPERA 2017)

Dirigent: Thomas Adès
Produkcija: Tom Cairns
Sobota, 18. november, 18.55
Dolžina: 172 minut

Angel uničenja (MET OPERA 2017)