Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Legenda o ljubezni

v živo iz Moskve!


Ne zamudite neposrednega prenosa baletne predstave Legenda o ljubezni, v nedeljo, 26. oktobra ob 16. uri, naravnost iz Akademskega narodnega gledališča Bolšoj.*

15€ na vstopnico*
* V kinih Cineplexx v Kopru, Kranju, Celju, Mariboru in Novem mestu.

Izbran dogodek je potekel.

KRATKA VSEBINA BALETA LEGENDA O LJUBEZNI

Dvor kraljice Mekhmene Banu je ovit v globoko žalost, saj leži kraljičina mlajša sestra, princesa Shyrin, na smrtni postelji. Edino upanje za rešitev princese je žrtvovanje kraljičine lastne lepote. Kraljica sprejme to žrtev, a svojo odločitev kmalu obžaluje. Sama postane iznekažena, nejna sestra pa ozdravi in se zaljubi v kraljičinega izbranca, slikarja Ferkhada.

Prekrasna zgodba o ljubezni, ljubosumju, žrtvovanju in bolečini se na odrske deske Bolšoja vrača po celem desetletju zatišja.

Legenda o ljubezni spada med zgodnejša koreografska dela plesalca in koreografa Jurija Grigoreviča, ki skozi pripoved dveh glavnih junakinj razkriva večni konflikt ljubezni in dolžnosti.

Ob plesnih gibih, scenografiji in bogatih kostumih, ki jih je navdihnil Bližnji Vzhod, je zgodba posredovana s čustveno senzibilnim plesom ter obogatenim še s talentom plesne zasedbe Bolšoj teatra.

Legenda o ljubezni

Prenos v živo: nedelja, 26. oktober ob 16. uri. Predstava traja 180 minut in vsebuje premor.

Legenda o ljubezni