Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Labodje jezero

v živo iz Moskve!


Ne zamudite neposrednega prenosa baletne predstave Labodje jezero, v nedeljo, 25. januarja 2015 ob 16. uri, naravnost iz Akademskega narodnega gledališča Bolšoj.

15€ na vstopnico
* Na sporedu v kinih Cineplexx Celje, Maribor, Koper, Kranj in Novo mesto.

Izbran dogodek je potekel.

Kratka vsebina baleta labodje jezero

Univerzalno in očarljivo delo o ljubezni, prevarah in dramah spada med obvezne oglede ljubiteljev klasičnega baleta. Prva izvedba baleta je bila leta 1877 v Bolšoj teatru v Moskvi.

Kraljevska družina in njihovi povabljenci na dvoru slavijo rojstni dan princa Siegfrieda. V veličastni ceremoniji princ Siegfrid postane vitez, mlada dekleta pa lovijo njegovo pozornost, dokler si ene izmed njih ne izbere za ženo. Kar naenkrat se zave vseh svojih obveznosti, ki jih bo moral opravljati, zato nenadoma zbeži v temno noč, kjer ob čarobnem jezeru sreča jato labodov. Med njimi je tudi prelepa Odette, ki je ponoči bela labodka in žena podnevi. Ob jezeru čaka na svojo pravo ljubezen, ki bo razbila njen urok.

Legenda o skrivnostni labodji ženi spada med najbolj romantične klasične baletne uprizoritve. Umeščena je v obdobje dvorne romantike in zaznamovana z eleganco, slogom in skladnostjo. Ob slavni glasbeni kompoziciji Čajkovskega, je Labodje jezero prikaz tragične ljubezni med Odette in princem Siegfridom, ki ga plesalci Bolšoj teatra izvedejo neprekosljivo.

Labodje jezero

Prenos v živo: nedelja, 25. januar ob 16. uri. Predstava traja 160 minut in vsebuje premor.

Labodje jezero