Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Ivan Grozni

v živo iz Moskve!


Ne zamudite neposrednega prenosa baletne predstave Ivan Grozni, v nedeljo, 19. aprila ob 17. uri, naravnost iz Akademskega narodnega gledališča Bolšoj.*

15€ na vstopnico
* Na sporedu v kinih Cineplexx Celje, Koper, Kranj, Maribor in Novo mesto.

Izbran dogodek je potekel.

Kratka vsebina baleta Ivan Grozni

Po kronanju si mora mladi car Ivan IV med 13 Boyardovimi hčerami, eno izbrati za soprogo in cesarico. Izbere Anastasio in par se močno zaljubi. Ko se Boyarji zarotijo proti njemu in mu zastrupijo ženo, se car Ivan znajde med sovražniki. Obseden z mračnimi mislimi in skrbmi, počasi tone v norost.

Ob glasbi, ki jo je Prokofijev skladal za Eisensteinov istoimenski film iz leta 1944, je baletna produkcija resnični prikaz Bolšojskega sloga. Grigorevič v napetih scenskih predlogah močno in fascinantno prikaže kontroverzno vladavino Ivana Groznega ter portret dogajanja v tedanji Rusiji. Njegova koreografija je polna energije, moči in divjih skokov, prav tako pa izpopolnjena z gracioznostjo in krhkostjo ženskih likov.

Občutljivi klasični kot tudi močni karakterni plesni slogi se stapljajo v kreaciji te epske zgodbe, bogate v barvitem prikazu srednjeveške Rusije. Pred kratkim obnovljen balet Ivan Grozni, je nezamenljivi del Bolšojevega plesnega repertoarja, klasika 20. stoletja ter prelepa gledališka izkušnja.

Ivan Grozni

Prenos v živo: nedelja, 19. april ob 17. uri. Predstava traja 135 minut in vsebuje premor.

Ivan Grozni