Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Faraonova hči

Ekskluzivni posnetek iz moskve!


Ne zamudite baletne predstave Faraonova hči, ki je bila posneta 25. novembra 2012 na odru Akademskega narodnega gledališča Bolšoj in bo na sporedu v nedeljo, 23. novembra ob 16.uri v izbranih kinih Cineplexx.*

15€ na vstopnico
* V kinih Cineplexx v Kranju, Kopru, Celju, Mariboru in Novem mestu.

Izbran dogodek je potekel.

KRATKA VSEBINA BALETA FARAONOVA HČI

Mladi Anglež lord Wilson potuj po Egiptu, ko se nad njim kar naenkrat zgrne velika nevihta. Zavetje si je prislijen poiskati v najbližji piramidi, kjer je pokopana hči enega najmočnejših egipčanskih faraonov. Lord Wilson kmalu zaspi in sanja, da je princesa oživela. Zaplet razkošne operne produkcije je delno povzet po romanu Théophilea Gauthiera, ki nosi naslov Mumije.

Bolšoj teater je pri francoskem koreografu Pierreu Lacotteju leta 2000 naročil ekskluzivno oživitev te mogočne egipčanske plesne pravljice, rezultat pa je izjemno odrsko delo. Ob eksotičnem ozadju, razkošnih odrskih povorkah, spektakularnih glasbenih variacijah in svetlobnih kadrih se gledalcu pred očmi odvije veličastna orientalska fantazija 19. stoletja, ki je stalnica med uspešnicami Bolšoj teatra.

Glavne vloge so razdeljene med bolšojske prvake Svetlano Zakharovo, Nino Kaptusovo in Ruslana Skvortsova.

Faraonova hči

Balet je bil posnet 25. novembra 2012. Na sporedu bo v nedeljo, 23. novembra 2014, ob 16. uri. Predstava traja 150 minut in vsebuje premor.

Faraonova hči