Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Bajadera

ekskluzivni posnetek iz moskve!


Ne zamudite baletne predstave Bajadera, ki je bila posneta 27. januarja 2013 na odru Akademskega narodnega gledališča Bolšoj in bo na sporedu v nedeljo, 7. decembra, ob 16.uri v izbranih kinih Cineplexx.*

15€ na vstopnico
* Na sporedu v kinih Cineplexx v Celju, Kopru, Kranju, Mariboru in Novem mestu.

Izbran dogodek je potekel.

kratka vsebina baleta bajadera

Prelepa plesalka Nikiya in vojak Solor se sestajata v tajnosti in si med seboj obljubljata večno zvestobo. Kljub previdnosti ju sliši visoki svečenik, ki je prav tako zaljubljen v Nikiyjo. Ta se hitro nameni do Rajaha, ki je Solorju za ženo dodelil svojo hči Gamzatti. Bajadera (naslov se nanaša na indijsko eksotično plesalko) je ključno delo klasičnega repertoarja, kjer gre za eno izmed bolj razkošnih produkcij.

Zgodba o nemogoči ljubezni med Nikiyjo in Solorjem je umeščena v mistično in skrivnostno Indijo. Koreografijo Mariusa Petipe bo tokrat mogoče občudovati v izjemni prenovljeni verziji Jurija Grigoreviča. Scena, kij je znana pod imenom Kraljestvo sanj, je ena najznamenitejših v zgodovini baleta.

Prvakinji bolšojskega baleta Svetlana Zakharova in Maria Aleksandrova bosta vdahnili življenje v osrednji vlogi romantične Bajadere.